Кому поступилась Вінниця першим місцем у рейтингу найкомфортніших міст України

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Міжнародний республіканський інститут (IRI) оприлюднив результати дев’ятого муніципального опитування, в якому автори досліджували думки респондентів щодо різних питань. Зокрема, було складено рейтинг якості сфер та послуг у 19 містах. За індексом якості обслуговування та послуг  Вінниця посіла друге місце з показником 3,5, поступившись Луцьку, який отримав 3,6.

Місце у рейтингу – відносний критерій, адже по 3,4 бали набрали Хмельницький, Тернопіль, Чернігів, а решта від 3,3 до 3,0.

Дещо цікавіше «стан справ» в окремих сферах.

На запитання як у місті йдуть справи у правильному чи неправильному напрямку, у «правильному» відповіли 73% опитаних вінничан, що є найбільшим показником серед інших міст. Лише 17% респондентів вважають, що у «неправильному».  

Стабільно у лідерах Вінниця за оцінкою містян якості транспортних послуг. Оцінку «відмінно» поставили 28%, «добре» – 51%.

Четвертим серед 19 міст є показник щодо вивозу сміття та роботи медзакладів. Схвальну оцінку дали 67% і 43% вінничан відповідно. За рівнем вуличного освітлення  Вінниця на третій сходинці (82% оцінили позитивно).

Якість доріг – найвищій показник. Серед респондентів 51% дав «відмінну» чи «добру» оцінку. А от у категорії «розвиток промисловості» Вінниця друга – 25%.

Аби не перераховувати всій категорії, окремо зупинимося на «водопостачанні». Його якість позитивно оцінили 61% і це лише 15 результат серед обласних центрів. Для порівнянні по якості «опалення» Вінниця третя (73%).

Лідером рейтингу Вінниця стала у категорії «доступ для людей з інвалідністю» (29% позитивних відгуків). Більшість опитаних схвалює діяльність міського голови та міськради. В обох категоріях у Вінниці 4-ий результат.    

Коментарі у Facebook