Де планують встановити п”ятий з початку року пандус-підйомник?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці невдовзі розпочнуть встановлення п”ятого з початку року пандуса в житловому секторі міста. Нову конструкцію, яка полегшить доступ до свого помешкання людям з інвалідністю, облаштують біля третього під”їзду багатоповерхівки за адресою: вулиця Дачна, 3. Цього разу це буде пандус-підйомник, оскільки встановити звичайний пандус тут неможливо через обмеженість місця. Конструкція працює при натисканні на кнопку, після чого підйомник автоматично починає рух вгору чи вниз. Наразі підрядник уже розпочав процес виробництва підйомника, після цього монтажні роботи розпочнуться безпосередньо біля під”їзду багатоповерхівки.


Роботи виконують, оскільки відповідне прохання надійшло від мешканців будинку.

«Усі роботи профінансують коштом міського бюджету, адже сьогодні питання інклюзії – актуальне як ніколи. Маємо підтримувати та турбуватися про те, щоб усім вінничанам було зручно та комфортно пересуватися містом, тому продовжуємо оперативно реагувати на усі звернення, які до нас надходять», – каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

За його словами, пандуси-підйомники розпочали встановлювати у місті у 2020 році, саме біля тих під”їздів, де територія не дозволяє облаштувати звичайний пандус. На сьогодні в житловому секторі міста нараховується чотири такі підіймачі.

Загалом цього року пандуси біля житлових будинків встановили за такими адресами: вулиця Замостянська, 36, вулиця Дениса Бабія, 70, вулиця Учительська, 12, а також вулиця Дмитра Білоконя, 20.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24.

Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook