Чому світло відключають не за графіком: пояснення

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Чимало жителів Вінниччини скаржиться на те, що світло відключають не за графіком. 

В АТ “Вінницяобленерго” пояснили чому так відбувається.

Фото: АТ “Вінницяобленерго”

“На офіційному сайті АТ “Вінницяобленерго” , Ви можете бачити графік відключень для 2 черг одночасно. Його показано в прикладі першого графіку на малюнку. Ми також передбачили ймовірність застосування 4 черг в один і той же час. Тому додали до синіх квадратиків – жовті. У нас вони називаються години ймовірного відключення (про всяк випадок)”, – повідомляють у прес-центрі.

Коли в АТ” Вінницяобленерго” отримують завдання від НЕК “Укренерго” застосувати одночасно 2 черги ГПВ, це означає, що світла не буде 8 годин протягом доби.

Коли три черги графіків відключень діють протягом всієї доби, то це означає, що в цю добу у Вас сумарно буде 12 годин без світла. 4 – черги – це 16 годин без електрики. 5 черг – 20 годин на добу. На малюнку наочно продемонстрований вигляд таких обмежень.

Дійсно, через аномальну спеку зросло споживання електроенергії, яку споживачі використовують для охолодження приміщень. Вже було так, що НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo доводило до АТ “Вінницяобленерго” завдання по застосуванню 4 черг ГПВ одночасно. Це означало, що велика кількість споживачів Вінницької області була обмежена (більш як 50%), без врахування критичної інфраструктури.

Причиною є споживання протягом дня, яке було настільки великим, що аби збалансувати енергосистему 2 або 3 черг виявилося замало.

Якщо НЕК Укренерго доводить завдання застосувати додаткову чергу ГПВ у певний проміжок часу, то це означає, що запланованих обмежень не вистачало для подолання дефіциту.

Так може бути, коли у пікові години люди у котрих є світло починають масово користуватися енергомісткими приладами.

Буває й так що НЕК Укренерго доводить завдання по застосуванню 2 черг замість 3. Це означає, що в енергосистемі дефіцит зменшився, і ми зможемо заживити більшу кількість споживачів одночасно. Таке буває, коли недостачу в генерації покривають джерела відновлювальної енергетики, наприклад сонячні електростанції. У таку спеку – це оптимальний варіант.

Через ці причини години відключення можуть не співпадати з запланованими нами у графіку погодинних відключень.

Вже не кажучи про те, що графіки ГПВ у деяких споживачів можуть збігтися з аварійними відключеннями або плановими, в результаті – Ви, наші споживачі, без світла понад 2 запланованих годин.

АТ “Вінницяобленерго” намагається рівномірно розподілити години відключень між усіма споживачами. Тобто, якщо сьогодні через зміну лімітів включили споживачів однієї черги ( за адресою), то завтра у такій ситуації включать споживачів іншої.

Джерело: Це Вінниця, Друже!

Коментарі у Facebook