Ще 200 FPV-дронів передав військовим Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Чергових 200 FPV-дронів передала захисникам команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Цього разу підсилення отримали бійці однієї із механізованих бригад, що несе службу на Північному напрямку фронту.  

За словами представників МКГШ, це вже сьома за рахунком допомога для цієї бригади. Команда Штабу передала уже чимало різних дронів бійцям, адже «залізні птахи» — це те, що потрібно на фронті постійно і у великій кількості. Однак у Штабі звертають увагу не лише на кількість, а й на якість.

«Хлопці задоволені попередніми партіями, які ми давали. Минулого разу ми передавали 200 дронів із можливістю “бачити” в темну пору доби. І от сьогодні спілкувались, хлопці кажуть, що вони дуже ефективні. Зі ста випущених дронів вісімдесят влучають у ціль», — зазначив координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Бійці кажуть, що за допомогою «залізних птахів» їм вдається знищувати все, що тільки є у ворога: від піхоти до танків. Однак різні дрони мають різні технічні характеристики і відповідно різні можливості для їх використання. І поки що хлопці найбільше задоволені саме тими, які отримали від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Вони показали себе дуже добре. У нас у використанні уже було із різновидностей більше 10 різних типів FPV і ці показали себе з найкращої сторони», — зазначив «Атаман», військовослужбовець із бригади, що отримала допомогу.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook