Чи подобається вінницьким школярам нове харчування?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В Україні завершився перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування, і вже з першого січня 2022 року школи перейшли на нове меню для учнів.

Нововведення у шкільному харчуванні започаткували відповідно до постанови Кабінету міністрів №305. Ще у травні представили оновлене меню для шкільних їдалень. Його розрахували на чотири тижні. Включили 160 страв. Збільшили також  кількість фруктів та м’яса.

Про це повідомляє Департамент освіти Вінницької міської ради.

В перші дні в переважній більшості дітям подобається нове харчування. Батьки задоволені тим, що тепер не буде напівфабрикатів, а їм на заміну прийшли молочні та кисломолочні продукти, м’ясо, риба, свіжі овочі та фрукти.

Разом з тим є індивідуальні випадки, коли батьки приймають рішення забезпечувати дітей їжею з дому, адже вважають, що на ці кошти можна давати більше. Є учні, які поки що  не все запропоноване їдять, адже мають різні харчові звички

Будуть спостерігати, як будуть змінюватись гастрономічні смаки школярів, оскільки запропоноване меню має на меті ще з дитинства прищеплювати звичку здорового харчування.

Отож, департамент освіти буде контролювати впровадження нового меню, збирати думки дітей, вчителів і батьків та, за необхідності, буде направляти свої пропозиції щодо покращення харчування. Адже ми зацікавлені, щоб шкільна їдальня стала місцем, де діти можуть поїсти смачні, поживні та корисні страви.

Коментарі у Facebook