Вінницький спортсмен увійшов у трійку лідерів серед юніорів Кубку Світу з веслувального слалому

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Днями у польському місті Краків відбувся етап Кубку Світу з веслувального слалому ECA OPEN SENIOR CUP. Вінницький спортсмен Сергій Совко серед юніорів увійшов в трійку лідерів.

Про це повідомляє ВМР.

17-річний Сергій Совко – вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Хлопець у веслувальному спорті вже 8 років.

«Сергій почав тренуватись, коли йому було 9 років. Він неодноразово займав призові місця у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Виконав норматив Майстра Спорту України. Призер чемпіонату України серед дорослих, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів міста та області. Сергій –спритний веслувальник. Старанно готується до змагань, на всі 100% віддається улюбленій справі. Боротьба Кубку Світу була запеклою, втім наш Сергій показав чудовий результат», – говорить тренер-викладач відділення веслувального слалому МДЮСШ №2 Сергій Горільчаний.

Також участь у змаганнях з веслувального слалому ECA OPEN SENIOR CUP взяли ще три вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 – Богдан Поліщук, Олександр Федоренко, Валентин Комар.

Довідка:

Веслувальний слалом — це різновид спортивного веслування, що полягає в проходженні на швидкість дистанції, який визначається порядком розташування воріт, які виставляються на річці з порогом або на спеціально облаштованому каналі. Швидкість потоку води має бути не менше 2 м/с. Змагання проводяться на дистанції довжиною 250-400 м.

Слалом належить до пріоритетних видів спорту у Вінницькій області. Він культивується у двох закладах області – Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 та у Вінницькій школі вищої спортивної майстерності.

Коментарі у Facebook