Сергій Моргунов: «Надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу відкриває серйозні можливості, в тому числі для перемоги» Новина взята з Вінницької міської ради

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, на початку сесії Вінницької міської ради, міський голова Сергій Моргунов привітав усіх з історичним рішенням – Україна офіційно отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС.

«Ми досить довго йшли до цього етапу. Фактично з 2013 року, коли тодішня влада варварськи розігнала Євромайдан – наших дітей, студентів. Згодом розпочалась військова агресія рашистів в Україні. Тоді ми дійсно не розуміли, наскільки вони хочуть знищити нашу націю, країну. Тепер добре це знаємо. Проте, завдяки Збройним Силам України і зусиллям Президента, Кабміну, регіональних, місцевих органів влади і всього українського народу, ми вже 120 днів достатньо жорстко виборюємо свободу і наш європейський шлях», – каже Сергій Моргунов.


Міський голова зазначив, що надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу відкриває досить серйозні можливості: «В тому числі – для прискорення нашої перемоги разом з європейськими і світовими партнерами, які ні в якому разі не хочуть приймати рашистську ідеологію тоталітаризму на весь вільний і демократичний світ».

Сергій Моргунов впевнений, що попереду динамічне відновлення й відбудова економіки та міст, які постраждали від збройно агресії.

«Україну після перемоги чекає достатньо інтенсивна і серйозна робота по перетворенню країни в правову, демократичну і вільну державу. Так, як це було після прийняття країн Східної Європи до Євросоюзу. Ми можемо порівняти, якою були і стали після прийняття у Євросоюз такі країни як Чехія, Словаччини, Румунія, Польща, – зазначив міський голова. – Враховуючи наскільки наш український народ може згуртуватися заради єдиної мети, я маю надію, що ми скоро будем повноцінно жити в єдиному європейському «домі».

Коментарі у Facebook