У Вінниці пройшов спортивний захід на підтримку ЗСУ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1578 гривень за дві години зібрав на підтримку ЗСУ п’ятирічний Артем Кучер, граючи з вінничанами у шахи просто неба. Спортивний захід пройшов учора на площі Костянтина Могилка.

Хлопчик — чемпіон меморіалу Олексія Бутовського. Має другий розряд. Грою у шахмати займається дев’ять місяців, розповіла мама Ольга Кучер.

“Ми додому купили настільну гру у шахмати. Він дуже швидко її засвоїв і вирішив далі продовжувати займатися професійно і з вересня місяця займається в ДЮСШ №6”, — розповідає мама Артема.

Каже, про те, що захисникам потрібна підтримка, Артем знає не з чуток: його дядько Олександр воює на передовій. Нещодавно отримав поранення. Хлопчик бійця провідував у лікарні.

Аби Артем зіграв у шахи з вінничанами та зібрав гроші для військових — спільна ініціатива батьків та спортивної школи, каже тренер ДЮСШ №6 Михайло Шафір. Ідею ж, розповідає, запозичив у Луцьку.

Там з містянами грав восьмирічний шахіст.

“Артем нещодавно виграв меморіал Олексія Бутовського, де грали діти з різними розрядами. 

Хоч він маленький, але має перемоги на своєму рахунку, і цікаво взагалі, щоб маленькі діти грали.

Дитина цікавиться шахами, йому немає різниці з дорослими грати чи з дітьми. У нього великі перспективи”, — каже Михайло Шафір.

Однією з перших зіграла з Артемом дев’ятирічна Анна Власенко. Дівчинка з п’яти років займається шахами. Втім вона, швидше за все, гравець-аматор, розповідає бабуся Лариса Нагорна. Артемові дівчинка програла.

А ось переміг хлопчика дев’ятирічний Даніїл Братанов. Шахами у ДЮСШ №6 займається чотири роки, має перший розряд. Артем Кучер грав як з дітьми, так і з дорослими суперниками.

Серед них — Олексій Сотуленко. Чоловік виграв. Колись, розповідає, займався шахами та мав перший розряд. З Артемом сподобалося грати.

“Гарний суперник, скоро матиме перший розряд”, — каже Олексій Сотуленко.

Переможеним та переможцям юний чемпіон вручав символічні призи. Серед них — магніт, значок, шахова дошка, щоденник, книга. Деякі вінничани просто кидали гроші у скриньку.

За словами тренера Михайла Шафіра, зібрані гроші підуть або в благодійний фонд “Повернись живим”, або віддадуть СУВІАТО (Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій), з якими вже співпрацювали.

Проводити такі спортивні заходи планують і надалі, каже тренер.

До них, зокрема, планують долучити чинного віце-чемпіона України зі швидких шахів серед дітей до восьми років Юрія Перепелицю.

Коментарі у Facebook