Як відходи перетворити в кошти: у Вінниці відбулась екодискусія ВМР

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У будь-якій цивілізованій країні сортовані побутові відходи є важливою сировиною для вторинної переробки або використання в енергетиці. Такий раціональний підхід потребує повсюдного запровадження і в Україні: як у мегаполісах, так і в невеликих містах.

Отож, з метою інформування молоді про те, як реалізовувати свої екологічні проєкти, і як навчитись на них заробляти, вчора, 20 вересня, в “HUB Місто змістів” представники Вінницької молодіжної ради та активна молодь міста взяли участь в даній дискусії.


Організатори заходу Вінницька молодіжна рада, відділ молодіжної політики ВМР та спікер заходу – Владислав Присяжний.

«Молодіжна рада не могла залишитись осторонь екосвідомості. Адже молодь, як нікого іншого хвилює питання, що буде далі з нашою планетою. Тому, протягом усього року ми організовували ряд толок, акцій та інформаційно-просвітницьку діяльність. Цього разу вирішили організовувати саме таку форму колективного обговорення для небайдужих людей-активістів», – каже голова Вінницької молодіжної ради Таїсія Дембовська.

Під час екодискусії молодь висловила свою думку та дізналась про те, що відбувається далі зі сміттям, і чи потрібні заводи в Україні по переробці відходів та як взагалі працює система переробки.

Як зауважує начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, то цим заходом мали на меті пояснити молоді на конкретних прикладах, що виявляється все набагато простіше, ніж ми можемо собі уявити. «Тому дуже сподіваємось, що відтепер у нашому місті більше молоді буде розвивати екологічний вектор нашої громади», – додає вона.

По завершенню заходу спікер – Владислав Присяжний, закликав жителів громади не залишатись осторонь заходів екологічного спрямування, які можливо провести лише спільними зусиллями влади, організацій, підприємців та безпосередньо населення.

Коментарі у Facebook