Гончарук подав у відставку

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в парламент”, – написав Гончарук.

Глава уряду додав, що Президент України – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру, і він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди.

Також Гончарук пояснив своє рішення тим, що в останні дні українці стали свідками подій, які розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді: “Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда”.

Гончарук також наголосив, що у його команді лише порядні люди, а за кілька місяців роботи – складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями.

“Саме тому я не припиню повторювати цю тезу: на топ-рівні в уряді корупції немає. Якщо якісь прояви і залишилися на нижніх рівнях, то лише тому, що ми ще не встигли до них дістатися. На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні. Тому вони застосовують кожну можливість, щоб знищити віру людей у владу”, – додав Гончарук.

Крім того, глава уряду наголосив, що за останні 4 місяці команда Президента багато працювала над тим, щоб країна змінилась, і вже за цей короткий проміжок часу багато чого вдалося.

Серед здобутків Гончарук назвав: підготовку газотранспортної системи до переходу на європейські правила, що дозволило підписати новий транзитний договір та знизити платіжку за опалення для більшості українців до 30%; перезавантаження топ-керівництва органів державної влади; успішні перемовини з Міжнародним валютним фондом та досягнення домовленості про угоду на робочому рівні.

“Все це дозволило Україні значно покращити свої позиції в міжнародних рейтингах і вдвічі зменшити вартість гривневих запозичень. З 18% до 9%.

Але найголовніше — ми підготували серйозний фундамент для розвитку країни у 20-му році”, – додав Гончарук.

Як повідомлялося, 15 січня на YouTube-каналі “Як обдурити президента” був опублікований аудіозапис, нібито, розмови Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

За даними ЗМІ, після публікації цього аудіозапису на засіданні фракції “Слуга народу” сталася сварка. Депутати обурилися висловлюваннями, які приписують Гончаруку, а деякі запропонували висловити недовіру голові уряду.

У Кабінеті міністрів спростували інформацію про те, що Прем’єр написав заяву про відставку.

Згідно із ст. 15 закону України “Про Кабінет міністрів”, Прем’єр-міністр України має право заявити Верховній Раді України про свою відставку. Верховна Рада розглядає питання про відставку Прем’єр-міністра не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період. Прем’єр-міністр України звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Прийняття Верховною Радою рішення про відставку Прем’єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів України.

Коментарі у Facebook