Вінницькі освітяни продовжують здобувати знання, щоб ділитися ними з учнями

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

27 березня, у Вінниці в концерт-холі закладу «Монблан», відбулось два семінари для вчителів ВМТГ, які провели МОМ та CRDF Global. Допоки учні на канікулах, педагоги Вінницької громади проходять тренінги з найактуальніших тем сьогодення: кібербезпека та психологія.

Понад 60 освітян доєднались до заходів, які проводили міжнародні партнери.
«Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР, цього разу представники МОМ проводять дводенний тренінг з психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів », – розповіла директорка департаменту освіти Оксана Яценко.


Як повідомив національний фахівець з питань психічного здоров’я МОМ Віталій Бєлов, у зв’язку з COVID-19 та повномасштабним вторгненням, українці постійно переживають кризу.

«Громадяни України відчувають катастрофічні події і фактично переживають стрес. Проаналізувавши це, ми вирішили провести спеціалізоване навчання для представників закладів освіти, аби спочатку вони підвищили свою кваліфікацію в цьому питанні, а потім змогли навчити своїх колег та учнів», – додав він.

Представники міжнародного фонду цивільних досліджень та розвитку США нагадали вінницьким вчителям про основи кібербезпеки та медіаграмотності, адже у воєнний час кількість хакерських загроз загострилась.

«Наша ціль – навчити вчителів розрізняти різні кіберзагрози, які походять з кіберпростору. Цим тренінгом ми підсилимо знання вінницьких вчителів з кібербезпеки та медіаграмотності, аби отримані знання вчителі впроваджували під час навчання», – каже спеціаліст проєкту з кібербезпеки Володимир Дячишин.

Оксана Яценко подякувала за співпрацю міжнародним партнерам та підсумувала, що у такий непростий час нашим школярам неабияк потрібні знання з психології та медіаграмотності, адже окрім ракетних обстрілів ворог використовує і кіберзагрозу, що також відображається на ментальному здоров’ю учнів.

Коментарі у Facebook