Вінничанин здобув першість на чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Фінішував професійний турнір зі змішаних бойових мистецтв «Bukovel open cup». Він проходив в рамках престижної регулярної серії «Road to WWFC». 19-річний Руслан Ковальчук став переможцем поєдинків.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної федерації змішаних бойових мистецтв.

В змаганнях взяли участь два представники Вінниччини. Боєць клубу «Патріот» із міста над Бугом, Руслан Ковальчук здобув дві яскраві перемоги серед аматорів у вазі до 70 кг. В першому поєдинку він здолав представника Кривого Рогу (Дніпропетровська область), чемпіона світу із ММА Ігоря Шмиголя. Дійшло навіть до крові, коли Руслан Ковальчук відправив титулованого опонента у нокдаун. Одноголосним рішенням суддів перемогу віддали нашому земляку.

В фіналі першого етапу турніру Руслан Ковальчук зустрівся з переможцем паралельної пари – досвідченим 32-річним бійцем зі Швейцарії Мішель Лукас Хессемом. Руслан віддав перший раунд, другий був рівним, а в третьому вінничанин не залишив шансів конкуренту. Таким чином він переміг роздільним рішенням суддів і отримав приз «за кращий бій вечора». Отже, Руслан Ковальчук потрапив до фінального етапу турніру і очікує свого наступного суперника.

«Руслан Ковальчук – різноплановий боєць. Був призером чемпіонату України із годзюрю карате. Також він є кандидатом у майстри спорту із боксу, – розповів тренер зі змішаних єдиноборств клубу «Патріот» Дмитро Туз. – Перемогу над чемпіоном світу не можна назвати несподіванкою. Ми добре підготувалися до протистояння із Ігорем Шмиголем. Домовилися, щоб Руслан Ковальчук не «кидався» на суперника, а діяв обережно і тривав необхідну дистанцію у бою. Ця тактика спрацювала».

Тим часом боєць із Тульчина, 26-річний вихованець клубу «Гепард» Вадим Сакал виступав у групі серед професіональних спортсменів (у ваговій категорії до 57 кг). Наш боєць змагався проти Євгена Завгороднього із Дніпрорудного (Запорізька область). Вадим Сакал виграв напружений стартовий раунд, але другий завершився не на його користь. Таким чином він програв роздільним рішенням суддів. Все ж Вадим Сакал завзято опонував сильному супернику, через що цей бій був визнаний кращим на турнірі.

«Вадим – доволі перспективний спортсмен. Він є майстром спорту і чемпіоном України з фрі-файту, чемпіоном Вінниччини із бойового самбо. Багато тренується і наполегливо готується до кожного змагання, – каже тренер клубу «Гепард» Володимир Соляр (Тульчин). – Бій проти Євгена Завгороднього був практично рівним. Взагалі на професіональному рівні у Вадима Сакала по п’ять перемог і поразок».

Коментарі у Facebook