Більше 15 млн виділили на будівництво кардіоцентру у Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Депутати міської ради схвалили рішення щодо спрямування 15 мільйонів гривень залишку державної субвенції на будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології по Хмельницькому шосе. Знаково, що подібного класу об’єкт зводиться вперше в Україні. Це буде окрема семиповерхова будівля площею 17 тисяч м2 з широким функціоналом в сфері кардіології: відділення для пацієнтів з порушенням серцевого ритму, відділення планового лікування, відділення для пацієнтів з гострим інфарктом міокарду, відділення ранньої реабілітації, три рентгенопераційні, в тому числі електрофізіологічна, клініко-діагностична лабораторія, функціональна діагностика тощо.

Проект реалізується спільно Світовим банком, міською радою та Вінницькою ОДА. Наразі продовжується будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології. Майже завершені зовнішньобудівельні роботи з влаштування каркасів будівель (лікувально-діагностичного корпусу, господарського корпусу та кисневої станції). Вже зроблено дах та покрівлю блоку №2, розпочались роботи у блоці №1.


Щодо інженерних мереж, то зливова каналізація зроблена на 80 %, водопостачання – на 75 %. Повністю влаштовано мережі теплопостачання. Тривають роботи по внутрішньому та зовнішньому оздобленню лікувально-діагностичного корпусу: оздобленню стін фасаду, монтаж віконних блоків, фасадних систем, влаштування цементно-піщаних стяжок, штукатурні роботи. Виконується монтаж гіпсокартонних перегородок.


Також робітники протягують внутрішні інженерні мережі лікувально-діагностичного корпусу: системи водопостачання, електропостачання, опалення, вентиляції, кондиціювання.На черговій сесії міської ради 31 січня депутати проголосували за спрямування 15,035 млн грн на будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології за рахунок залишку субвенції з державного бюджету.

Коментарі у Facebook