Вже вдруге в умовах повномасштабного вторгнення вінничани відзначили День захисту дітей

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У День захисту дітей у Вінниці в Центральному парку імені М. Леонтовича за сприяння міської ради організували цікаве дозвілля для малечі. Міський голова зазначив, що за понад рік наші діти неймовірно подорослішали та нарівні з дорослими допомагають наблизити Перемогу.

Міський голова зазначив, що за понад рік наші діти неймовірно подорослішали та нарівні з дорослими допомагають наблизити Перемогу.


Відтак, у Центральному парку імені М. Леонтовича, юні вінничани протягом чотирьох днів акції «Долоньки захисту» плели маскувальні сітки для наших захисників.

Сьогодні цей захід відвідали й міський голова Сергій Моргунов, Прем”єр-міністр України 2016–2019 років, очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Наш Гуманітарний штаб надав матеріали та основу для плетіння, а діти підтримують ініціативу волонтерів та активно долучаються до допомоги фронту. Як подяку, діти отримують безкоштовні квитки на атракціони, – говорить Сергій Моргунов. – Наші діти енергійні, бадьорі та ініціативні, вони також серйозні, відповідальні та патріотичні. У цьому ще раз сьогодні переконався сам. Впевнений – ми мусимо докласти всіх зусиль, щоб зберегти радість та спокій для дітей, а також підтримати захисників. Саме завдяки героїзму наших воїнів ми маємо шанс вберегти найцінніше».

До Дня захисту дітей святкові локації підготували департаменти культури, освіти, маркетингу міста та туризму, комітет по фізичній культурі та спорту, відділ молодіжної політики.

Численні фотозони, інтерактиви, виставки, концертна програма «Країна дитячих мрій» – це лишень невеличка частина подій, які запропонували сьогодні малечі у Центральному парку ім. М. Леонтовича. А під час ярмарків усі охочі могли також задонатити кошти для ЗСУ.

На відвідувачів чекали унікальні майстер-класи, де маленькі творці могли розкрити свої таланти. Вони побачили, як творять шедеври справжні майстри та спробували себе у ролі художника та дизайнера. Виготовляли ляльки-мотанки, плели килимки з рогози, малювали малюнки для воїнів, робили обереги для дому.

«Ці заходи не тільки розважають дітей, але й надають нам можливість розвиватися, виражати себе та взаємодіяти з іншими, а ще донатити нашим котикам-ЗСУ», – зазначила учасниця одного із майстер-класів Валерія Щербина.

Також у межах святкування комітет по фізичній культурі і спорту ВМР запропонував зануритись у «Спортивну подорож».

Під час неї діти могли спробувати себе у «Силі удару», позмагатися у шахи та шашки, а після розім’ятися з баскетбольним м’ячем.

Для тих,хто любить більше спостерігати, проводилися інтерактиви на спортивну тематику. А ще охочі долали «активну смугу перешкод».

Справжньою цікавинкою дійства стала креативна руханка від вихованців спортивних шкіл міста.

«Сьогодні важливою умовою є підтримка наших дітей, – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. – Попри все хочемо, щоб наші діти росли та розвивалися сильні духом і тілом».

Також він додав, що на стадіоні проводилося відкрите тренування з американського футболу та черлідингу, де спортсмени демонстрували свої вміння.

«Сьогодні парк перетворився на справжню країну дитячих мрій, де кожен може знайти нове захоплення, веселощі та враження. Подібні заходи для наших наймолодших вінничан Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб проводитиме на різних локаціях протягом всього літа», – зазначили організатори.

Коментарі у Facebook