«Здоров’я вінничан»: понад тисяча громадян імунізувались від грипу за муніципальною програмою

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Для жителів Вінницької міської територіальної громади, у тому числі зі статусом ВПО, муніципальна програма «Здоров’я вінничан» передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів. У департаменті охорони здоров’я ВМР повідомляють, що станом на 4 жовтня уже імунізувалось 1315 вінничан, серед них 259 дітей. Варто зазначити, що дітям позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю імунізація проводиться безоплатно. Програма діє у межах ініціативи «Вінничани важливі».

У департаменті охорони здоров’я ВМР наголошують, що найкращим засобом для профілактики грипу є вакцинація. Імунізуватись від цієї хвороби можуть дорослі та діти віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання цією хворобою, потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одна. Імунітет після щеплення сформується впродовж кількох тижнів.


Першочергово рекомендується вакцинуватись наступним категоріям населення:

  • Медичним працівникам
  • Вагітним жінкам
  • Особам літнього віку
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Також фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР радять вінничанам імунізуватись і від ковіду, динаміка захворюваності на який останнім часом починає зростати. До того ж зробити це можна одномоментно із вакцинацією проти грипу.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватись і від грипу, і від ковіду. Зробити це можна одномоментно. Варто зазначити, що вакцинація не дає 100% гарантії, що людина не захворіє, проте вона перенесе захворювання у легшій формі. Для того, аби імунізуватись слід звернутись до свого сімейного лікаря. Наразі у Вінниці вакцинація проти грипу здійснюється чотирикомпонентною вакциною “Джисі Флю”», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook