Загинув під час оборони «Азовсталі»: у Вінниці прощаються із Героєм Сергієм Поповим

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Кадровий офіцер, капітан ЗСУ Сергій Попов став на захист Батьківщини ще до початку повномасштабного російського вторгнення. У 2014 році брав участь в АТО, мав нагороду «За звільнення Маріуполя», був командиром патрульно-постового відділення. Коли ж розпочалась велика війна, долучився до лав територіальної оборони. Воював у складі 109-ї окремої бригади (військова частина А7037). Загинув під час виконання бойового завдання на території маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь». За попередньою інформацією це сталося 25 березня 2022 року. Життя воїна обірвалося у 59 років…


«Ми шукали Сергія дуже довго. Справа в тім, що оборонці «Азовсталі» не вказували своїх адрес, щоб у разі полону чи загибелі, окупанти не змогли розшукати та вчинити насильство над рідними. Вони нас оберігали, – розповідає сестра полеглого Героя Тетяна Леонідівна. – Нарешті, майже через півтора року ми зможемо належно попрощатися з нашим оборонцем… Він був справжнім патріотом, мав загострене почуття справедливості. Любив життя і людей…»

У Вінниці наразі проживають мама та сестра Героя. Сюди він мріяв повернутися після Перемоги. А загалом, біографія Сергія Попова була надзвичайно насиченою. Він народився 22 листопада 1962 року в Одесі в сім’ї кадрового військового. Тож, із вибором професії – не вагався, пішов стопами батька. Після здобуття військової освіти, служив у різних куточках радянського союзу, а по демобілізації за станом здоров’я у 1991 році переїхав до Маріуполя, де у нього була сім’я, зростали двоє дітей – син та донька.

«Сергій спробував себе у різних професіях, мав світлу голову та золоті руки. Деякий час навіть ходив у море на суднах далекого плавання. Там його цінували, як гарного електромеханіка, – розповідає сестра Захисника. – Але його справжнім покликанням був захист Батьківщини. Знаєте, патріоти не здаються, коли не взяли в Нацгвардію за віком, він пішов до лав ТРО ЗСУ капітаном. Усе для того, щоб зробити свій внесок в оборону України… Герої не вмирають! Вони приєднуються до Небесного війська!»

Церемонія прощання із Сергієм Поповим розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook