Чому область Президента проголосувала за Зеленського? (думки вінничан)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Чому Вінниччина проголосувала за Зеленського? Та тому, що наближені до Президента керівники так користувались його прихильністю, що розвели цілі клани із повним потуранням закону у Вінницькій області та районах.

У департаментах і управліннях засіли профнепридатні чи корумповані динозаври, які заручились підтримкою перших. І перед ними навіть губернатор та голови районів – безсилі. Більшість управлінь і департаментів – не борються із корупцією, а очолюють її. Бо із «касти недоторканних». Але їм цього виявилось ще мало, тому повлаштовували на ключові пости в прокуратурах, спецслужбах та судах своїх бездарних дітей. Та сама ситуація в медицині і освіті. Вчорашніх ригів пригріли знову. А патріотів викинули на узбіччя. Вже сімейні підряди під кришею перших полізли в депутати та на керівні посади місцевого самоврядування. Ось тому вінничани і проголосували проти.


Надія Кравчук,
вінничанка

Ненавиджу Порошенка і його оточення, але буду голосувати за нього

І своїм потомкам – дітям і онукам – у мене є що сказати в оправдання. Що я відкинула бажання мати дешевий російський газ, змінити космічні тарифи, що мене душать, недалеких чиновників, армія яких вбиває своєю бездіяльністю та лобіюванням власного бізнесу мою країну. І ці ненависні «любі друзі» і блатні нардепи, що обсіли нас всюди. Ці прокляті свинарчуки, що пхають своє рило, де тільки можна. Цей спрут корупції, що обплутав мою країну. Але ці всі пута ми порвемо, нехай не зараз, то за рік-два, як здолали їх інші народи. А не зараз, коли путінські війска чекають лише наказу – вперед, щоб через 4 години бути у Києві. Коли дійсно не Галкін, а підступний Пу буде в перемовинах із Зеленським?

Я не називаю його клоуном і не ображаю. І поважаю його за те, що зробив приголомшливу кар’єру. І може, вибрала б його в мирний час. Але в час війни керувати армією і обороною, коли країна повністю залежна від міжнародних партнерів, бо саме США і Європа стримують Путіна від повномасштабної війни, людина, яка навіть не служила в армії, а отримавши в 2014-му повістку, не з’явилась у військкомат, як кажуть, не зможе вистояти у цій війні: ні сама, ні країна під її керівництвом.

Тому, ненавидячи Порошенка, я буду голосувати за нього, поступлюсь моїми теперішніми благами заради збереження незалежної держави для наших дітей. А Зеленський нехай, як Рейган зі своєю командою, йде в політику, проявляє себе, допомагає реально Україні.

Тамара Волощук,
ямпільчанка

Вінниччину профукали нардепи

Бо довести область до того, щоб переміг Зеленський, означає — всіх на вихід. Порівняйте із Львівщиною, де за Порошенка 44 %.

Подивіться, скільки від Вінниччини нардепів – здається, 28 наших земляків, які засідали у різних фракціях. А скільки в міністерствах та відомствах? Що вони робили на Вінниччині? Віджимали землю для себе і своїх родичів, жлобились на церкви і матеріальну допомогу? Заводили державні гроші на округи на ремонти шкіл, садочків, будинків культури і видавали їх за свої, та ще й вимагали «відкатів» чи привозили вікна, двері, комп’ютерні класи за захмарними цінами?

Всі знають, хто із нардепів кришує валютників. У нього більша частина помічників на ставках – місцеві валютники, а не громадські діячі. Всі бачили, як деякі наші нардепи-мільйонери прописувались у родичів у районах, щоб приховати свої вілли під Києвом, і брали допомогу у держави як малоімущі. Всі знають, які вілли у наших нардепів в Англії, США, Іспанії, де живуть їхні дружини та діти! Те, скільки вінницької землі вони роздерибанили і привласнили собі та своїм родичам, не сплатили податків та ще й отримали мільйонні дотації для свого бізнесу. Не вони – то ті, хто їх спонсорує. Тому саме вони і завалили округи своїм «авторитетом».

Вінничани – не тупе бидло. Вони вже все бачать і розуміють. А ще ці свинарчуки! Вони ж не лише в Києві, а й тут, у нас – вічні директори і головні лікарі, повидумували для своїх якісь хитрі посади і дерибанять бюджет! Хто це може стерпіти? Подивіться, які в області дороги, як їх порозбивали багатонники їхніх фірм чи тих, кому область віддана на відкуп. Профукав область не Президент, а його бездарна свита на Вінниччині. Куратори, яким він дав право рулити нею.Тому він має скинути цей вантаж. Або він нас почує – або йому кришка…

Олег Коваль,
м. Козятин

На Вінниччині не боролись, а плодили корупцію

Подивіться на силовий блок Вінниччини. Один купує «Рендж-ровер» для коханки, другий – кришує наркоторгівлю, валютників, бандитів-безпредєльщиків, ігорний бізнес, закрили всі справи по Майдану, знову запустили в кабінети схеми по збиранню данини з районів, установили такси за посади. А патріоти-атовці в стороні, реальні активісти – викинуті на обочину. Вони не потрібні цій корумпованій системі. Ось вам і відповідь – чому так проголосувала Вінниччина. Наші нардепи намагаються виставити на трьох округах свої «великі» перемоги над Зеленським і Тимошенко в 1- 5 відсотків? Та це ганьба! Подивіться, як проголосувала Львівщина – 44 відсотки за Порошенка. Тернопільщина – отам попрацювали. А тут, вибачте, про…рали…

Микола Ковальчук,
вінничанин

Гідні люди в таких випадках тихенько ідуть

Смішно дивитися, як порохоботи на всіх каналах мало не захлинаються від гордості за свого кандидата. Таке враження, що для діючого гаранта, котрий п’ять років тому мав довіру 51-го відсотка виборців, теперішні 15% — це перемога?!

Але, вибачайте, ваш король таки голий. У цивілізованих країнах в таких випадках вибачаються перед «розчарованим електоратом», збирають манатки і гарно передають справи наступникові, якого виборці вже визначили. Однак це привілей гідних людей. А у команди свинарчуків з тією самою гідністю не склалося з самого початку…

Можливо, вся ця майже переможна риторика для того, щоб круто нагнути суспільство і ще раз обдурити солодкими обіцянками? Не виключено. Тому, думаю, варто нарешті зрозуміти, що українці на цей раз вирішили змінити свою долю еволюційним шляхом. Якщо їм хтось в цьому завадить, буде вимушений крок: народ нарешті скористається своїм правом на владу революційним шляхом. Бо в нього вже більше немає вибору і терпіння. І він до цього дозрів.

Анатолій Петрук,
Немирівський район

Вінничанам хочеться помінятись із Кривим Рогом? Набридло жити у найкомфортнішому місті і області, куди йде найбільше інвестицій?

Те, що зараз відбувається, я називаю якимось сказом весняним. Ну добре – за Зе проголосувала його рідна Дніпропетровщина, бо хочуть до себе інвестицій із бюджету, Харківщина – бо там багато хто спить і бачить, щоб росіяни прийшли, «рускій мір» із московськими попами привели, українську церкву задушили у пуп’янку. А чого ви, вінничани, так, я у вас хочу запитати? Вам набридли мільйонні інвестиції у Вінницю, коли ростуть проспекти і нашим дорогам, може, і не всім, але заздрить вся Україна? Жити у найкомфортнішому місті країни? Літати із аеропорту в різні країни світу і чекати, що лише в цьому році 1 млрд грн. мають виділити на реконструкцію аеропорту і злітної смуги? То голосуйте за Зе і чекайте, як завтра Вінниччину перетворять на «дєрєвню», як грозились опоненти через «вінницьких» при владі. Тільки не дуже покусайте губи, коли інвестиції потечуть із Вінниччини у Кривий Ріг!

Олександр Михайлюк,
вінничанин

Коли «на зло» — виходить ще гірше

Я знаю, чому так голосували мої земляки. Та і я в першому турі. Щоб Порошенко побачив, до чого він із командою довів країну. І це була помста! Ось подивись – і ми щось можемо. Більшість за Зеленського проголосувала «на зло Президенту». Але на зло вже віддали країну Леніну, і він помстився за брата так владі, що ми стали червоною диктатурою і руїною. Хмельницький на зло ляхам приєднав країну до Росії, а вже були б у Європі. Люди, коли «на зло» — виходить ще гірше!

Людмила Музика

Я розумію молодь, яка віддала голоси за Зеленського. Вони хочуть жити, а країна на них «забила»

Дайте роботу, житло, безкоштовну освіту, справедливість, посуньте блатних пенсіонерів – і ми будемо за владу, а не проти неї…

Бо що мені залишилось – або вакантна посада домогосподарки у дурнуватої доньки олігарха чи прибиральниці у його приватній бізнесімперії, або валити з цієї країни. І за кожною командою олігархи, тому я не йду голосувати. Хіба що хтось добре постарається переконати. А у мене, між іншим, два дипломи за плечима і знання 4-х мов.

Олена Радченко,
жмеринчанка

Від редакції. Ось які щирі зізнання ми отримали від наших читачів щодо виборів на Вінниччині. Попереду 2-й тур. Отож, чи почує Порошенко цих людей, усіх нас — залежить від нього. Бо поки що – ще він діючий Президент і все у його руках.

Коментарі у Facebook