Шокін розповів, чому було припинено справу компанії, де працював син Байдена

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що припинив розслідування щодо компанії Burisma, членом ради директорів якої був на той час син віце-президента США Джо Байдена Гантер, під тиском Сполучених Штатів Америки.


Про це інформує телеканал Fox News.

Шокін, як стверджується у повідомленні, на початку поточного року заявив адвокату американського президента Руді Джуліані, що розслідування було припинено ‘через страх перед Сполученими Штатами Америки’.

Згідно з записами Джуліані, які є в розпорядженні Fox News, ‘пан Шокін спробував продовжити розслідування, але у червні або липні 2015 року посол США Джеффрі Пайєтт сказав йому, що розслідування має проводитися в білих рукавичках, що, зі слів пана Шокіна, означало, що треба нічого не робити’.

Шокіну сказали, що в процесі розслідування віце-президент розпорядився затримати надання американської допомоги Україні, стверджувалося в записках.

Записи Джуліані, відзначає телеканал, були в минулу середу передані Конгресу генеральним інспектором Держдепартаменту.

Шокін перебував на посаді генпрокурора України з лютого 2015 по березень 2016 року.

В тренді

Рада змінює закон про столицю, а суд слухає ‘газову справу’ Онищенка: топ-теми дня

Фото: М. Палинчак

Раніше японський телеканал NHK опублікував інтерв’ю з Юрієм Севруком, який тимчасово обіймав посаду генпрокурора після відставки Шокіна. Севрук стверджує, що Байден під час поїздки на Україну в грудні 2015 року особисто просив тодішнього українського президента Петра Порошенка відправити Шокіна у відставку.

Також ЗМІ стверджують, що Волкер зустрічався з представником компанії Burisma. Факт зустрічі підтверджують кілька офіційних осіб, які були присутні на ній.

Нагадаємо, що раніше США і Україна опинилися в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні розпочався великий скандал через твердження неназваного співробітника американської розвідки про здійснення Трампом під час телефонної розмови тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін 2020 року. Повідомлялося, що американський лідер домагався від свого українського колеги розслідування дій сина Байдена в обмін на надання Києву фінансової і військової допомоги. У вівторок Палата представників Конгресу, яку контролює Демократична партія, оголосила на підставі таких підозр про запуск процедури імпічменту щодо республіканця Трампа.

Демократ Байден є зараз наімовірнішим конкурентом Трампа на майбутніх наступного року в США виборах.

Нагадаємо, що сайт ‘Сьогодні’ публікував повну версію стенограми бесіди двох президентів, яка відбулася 25 липня.

Коментарі у Facebook