12 прибудинкових територій капітально відремонтували у Вінниці в 2022 році

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Капітальний ремонт прибудинкових територій виконується після заміни інженерних мереж. В 2022 році у Вінниці здійснили капітальний ремонт 12 прибудинкових територій. З них чотири двори були відремонтовані повністю за кошти міського бюджету.

«До ремонту ще восьми були залучені кошти мешканців на умовах співфінансування 30 на 70, – розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. – При цьому, за кошти бюджету ми робимо основні роботи – асфальтування проїжджої частини, облаштування тротуарів, вимощення навколо будинку. Якщо ж люди бажають додатковий благоустрій, наприклад, облаштування паркомісця, встановлення лавочок для відпочинку, урни тощо, то тоді уже вартість цих робіт іде за умовами співфінансування. Адже, якби люди платили 30% від загального кошторису, то суми виходили б досить великі».


Загалом, протягом 2022 року було відремонтовано прибудинкові території за наступними адресами: Стельмаха,17, Стельмаха, 19, Хмельницьке шосе, 77, Ващука, 41, Левка Лук”яненка, 58, 600-річчя, 72, 600-річчя, 40, 600-річчя, 42, проспект Космонавтів, 42 та Бевза, 36, Р. Скалецького, 35/194, проспект Юності, 55.

З 2017 року по 2022 рік, включно, департаментом житлового господарства здійснено комплексний капітальний ремонт 190 прибудинкових територій. Разом з тим, кількість прибудинкових територій, які ще потребують капітального ремонту – понад 400.

Через обмеженість ресурсів міського бюджету та військові дії, в місті першочергово фінансуються території, де є ініціатива мешканців долучитися до ремонту, зокрема за програмою співфінансування 30 на 70.

«Це дозволяє збільшити кількість ремонтних робіт в межах можливості в бюджеті, – розповідає Роман Фурман. – Ця програма має попит в мешканців, і саме ті прибудинкові території, де роботи мають виконуватися на умовах співфінансування включаються до планів в першу чергу».

Для того аби будинок був включений до програми співфінансування, його мешканці мають провести збори. Потім з протоколом цих зборів, вони мають звернутися до міської ради: управляючої компанії або департаменту житлового господарства.

Разом з тим, за рахунок міського бюджету в 2022 році було виконано також поточний ремонт 86 прибудинкових територій. Мова йде про ямковий ремонт асфальтобетонного покриття. Таким чином було оновлено ділянки загальною площею 7, 9 тисяч метрів квадратних. На сьогодні, це складає близько 15% від загальної потреби

Коментарі у Facebook