Для дітей у Вінниці провели інтеркультурний захід

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На хлопчиків та дівчаток чекали цікаві інтерактиви, факти про традиції святкування та їх виникнення, колоритна різдвяна музика з різних куточків світу та особлива святкова атрибутика.

Програму підготувала та провела актриса драми Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Миколи Садовського – Марія Левченко.

«В першу чергу ми знайомимо дітей із традиціями святкування Різдва та Нового року, які існують в Україні та у різних куточках нашої планети. Також розповідаємо про українські звичаї, які ми хочемо примножувати та збагачувати і звісно ж вони мають залишатися завжди з нами», – каже пані Марія.


Дитяча аудиторія жваво реагувала на кожне запитання ведучої, активно давала відповіді та проявляла ініціативу.
Хлопчики та дівчатка розповідали, які у їхніх родинах різдвяно-новорічні традиції, атрибути святкового столу.

На майстер-класі малеча власноруч виготовляла різдвяну квітку, яка є головною ялинковою прикрасою світу. Разом діти відтворювали добре відоме й відкривали дещо незнане про справжнє українське Різдво, про найвідомішу різдвяну пісню, а також співали «Тиха ніч, свята ніч!» та «Щедрик».

По завершенню зустрічі її учасники отримали солодкі подарунки.

«Війна не скасовує свят, тих зустрічей, які поєднують і дарують радість, особливо, коли йдеться про дітей. Ідеться навіть не про розваги, а про радість у час смутку, підтримку, традиції, цінності. Радість, віра, надія поєднують нас усіх. Саме Різдво стало тим святом, яке додає сил, радості і єдності, родинної радості. Ми зібралися нашою інтеркультурною родиною, запросивши дітей різних національних спільнот розділити різдвяну радість. Говоримо про те, що нас може об”єднати, про різні традиції святкування, створюємо різдвяну квітку і співаємо щедрівку, саме ту, яка і народилася у Вінниці завдяки Миколі Леонтовичу. Миру нам усім і Перемоги, і радості від кожного дня”, – говорить експертка з питань міжнародної комунікації та проєктної діяльності «Інституту розвитку міст» й координаторка Програми «Інтеркультурні міста» у Вінниці Юлія Кашпрук.

Зазначимо, що захід відбувся за підтримки Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд “Чіріклі”» та Helsinki Deaconess Institute Foundation in Finland (HDI).

Коментарі у Facebook