До Вінниці з робочим візитом прибула Делегація із французького міста Нансі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 11 серпня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрів делегацію з міста Нансі, що у Франції. Закордонні партнери на чолі з мером Нансі Матьє Кляйном прибули до нас з робочим візитом. Зокрема для того, щоб підписати Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин між нашими містами.

Під час першої офлайн зустрічі з французьким колегою Сергій Моргунов розповів, як живе наше місто. Мова йшла про екологію, модернізацію транспортної інфраструктури та просторового розвитку, а також промисловість та аграрний сектор, які потужно набирають обертів у ВМТГ. Крім того, обговорювали, як на місто вплинула війна та кроки, які здійснює муніципалітет для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громаду.


“Радий вас вітати у Вінниці і радий, що повітряна тривога не завадила нашій зустрічі. На жаль, росіяни продовжують активно тероризувати Україну. Вінниця зазнала вже три ракетні удари – перша атака була 6 березня 2022 року і тоді ми втратили шістьох працівників КП “Аеропорт Вінниця”, а наймасштабніша трагедія сталася 14 липня на Площі Перемоги, – згадує Сергій Моргунов. – Але життя йде і нам необхідно працювати, втримувати стабільну роботу критичної інфраструктури, щоб люди могли жити в звичних комфортних умовах навіть під час війни. Ми також продовжуємо налагоджувати міжнародні відносини та залучаємося підтримкою партнерів, адже маємо багато викликів, які треба здолати. Враховуючи наше кандидатство на членство в Європейському Союзі, ми зможемо разом динамічно рухатися вперед”.

Мер Нансі Матьє Кляйн високо оцінив прагнення нашого міста інтегруватися до європейської спільноти і звернув увагу на проєкт, який у Вінниці втілюють в життя вже кілька років поспіль – Бюджет громадських ініціатив. Його вразила відкритість та прозорість у спілкуванні з людьми і це, за його словами, спільна риса наших муніципалітетів. У Нансі також діє партисипативний бюджет, за рахунок якого люди можуть обирати, в якому напрямку далі рухатися місту та які саме проєкти розвивати, щоб мати користь.

“Дякую за вашу гостинність. Я радий, що приїхав у Вінницю. З початку повномасштабної війни жителі міста Нансі були дуже стурбовані тим, що відбувається в Україні. До середини 18 століття Нансі було незалежним містом незалежного графства, останнім графом якого був Станіслав Лещинський – він був королем Польщі і народився у Львові. Тож, можна сказати, що історія Нансі здавна була орієнтована на східні країни. Ми віддавна маємо тісні зв’язки, зокрема з Карлсруе – це наше місто-побратим понад 62 роки. А з Любліном – понад 50 років. Тож з обома цими містами ми тісно співпрацюємо, щоб відкрити кооперацією з країнами, які знаходяться східніше від нас. Дуже вдячний меру Карлсруе, з яким ви нещодавно зав’язали партнерські стосунки, і дуже хочу, щоб наші три міста були тісно зв’язані між собою”, – зауважив Матьє Кляйн.

Мери обох міст детальніше обговорили подальшу співпрацю та можливий обмін досвідом в різних галузях. Зокрема, йдеться про медицину – французькі лікарі готові ділитися своїми знаннями та напрацюваннями щодо попередження та лікування серцево-судинних захворювань та хвороб, які стосуються шлунково-кишкового тракту. У майбутньому наші громади також будуть співпрацювати в частині розвитку освітніх програм та стажувань, а також обмінюватися досвідом в сфері просторового розвитку та мобільності.

Коментарі у Facebook