Вінницю з робочим візитом відвідала Делегація із французького міста Нансі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницю із дводенним візитом відвідала делегація з міста Нансі на чолі із мером Матьє Кляйном. Французька та українська сторони найближчим часом планують встановити побратимські стосунки між двома містами. Тепер же – підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин.

У Вінниці французи відвідали міську лікарню, а також державне протезно-ортопедичне підприємство. Це один із найстаріших у Вінниці заводів – нещодавно йому виповнилося 90 років. За словами Матьє Кляйна, у Нансі також добре розвинений протезно-ортопедичний напрямок, тож уже зараз можна говорити про можливі кроки співпраці.


«Ми розуміємо, що зараз потреба України у реабілітації військових – величезна, і вона буде тільки зростати. Ми висловлюємо єдність з українським народом. Тут ми можемо допомогти, наприклад, обміном інформацією та досвідом між нашими лікарями. Можливе запрошення і залучення українських спеціалістів на міжнародні конференції, щоб набути більшої кваліфікації у майбутній допомозі», – говорить мер міста Нансі Матьє Кляйн.

За два дні робочого візиту до Вінниці французька делегація відвідала також одну з потужних вінницьких компаній – виробника та постачальника електротехніки в Україні, спеціалізований будинок дитини «Малятко», Музей моделей транспорту. Також мали чимало часу пройтися різними частинами Вінниці.

«Вінниця – це цікаве і чудове місто. Я вперше тут. І не знав, чого очікувати. Мене здивувало, що це місто абсолютно європейське, з європейськими цінностями. Тут відкритті люди і стиль життя дуже схожий на наш. У мене була можливість побачити всю природну красу міста Вінниці та її околиць. Я був дуже здивований. Мене дуже вразили екологічні амбіційні плани Вінниці. І це також одна з точок дотику до європейських цінностей. Я точно розумію, що співпраці між Нансі та Вінницею – бути. Я так само дуже багато нового для себе дізнався. Я поїду звідси з великою кількістю цікавих ідей, які так само можу імплементувати у своєму місті», – говорить Матьє Кляйн.

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, співпраця між французьким та українським містом має на меті довготривалу комунікацію та обмін досвідом у різних сферах.

«Наша співпраця з Нансі – це взаємний обмін досвідом та практиками. Наприклад, прийом громадян, який здійснюється у нас, у них так він не відбувається. І пан Матьє сказав, що треба застосувати це в місті Нансі. Але якщо говорити про більш глобальніші речі, то в першу чергу ми налаштовані з нашими партнерами і містами-побратимами на довготривалу стратегічну співпрацю. Це стосується різних напрямів. Тож важливо мати можливості та бажання працювати і досягати результату», – говорить Сергій Моргунов.

Це був перший візит делегації із Нансі до Вінниці. У подальших планах – візит вінничан до французького міста, де й буде підписана угода про партнерство між двома містами.

Коментарі у Facebook