У Вінниці створюють Сервісний центр помічника ветеранів – рішення сесії міської ради

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 25 серпня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати підтримали створення у Вінниці Сервісного центра помічника ветеранів. У ньому працюватимуть люди, які зараз проходять навчання в межах пілотного проєкту Міністерства у справах ветеранів. Головне завдання помічника ветеранів – допомагати військовим адаптуватися до цивільного життя після повернення зі служби.

Працювати помічниками ветеранів можуть виключно самі ветерани, або з члени сімей Захисників та Захисниць. Звідси й слоган проєкту “рівний – рівному”, зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


“Це важливе рішення, яке допоможе нашим військовим після повернення з фронту адаптуватися до цивільного життя. Їм не потрібно буде самим шукати, де взяти ту чи іншу довідку, якими пільгами вони можуть скористатися та інше. Вони можуть звернутися до помічника ветерана й отримати всю необхідну інформацію. Важливо забезпечити максимально комфортні умови для тих людей, які виборюють наш суверенітет”, – говорить міський голова.

Допомагати помічники ветеранів будуть також і членам родин Захисників та Захисниць. У Вінниці 44 людини пройшли співбесіди на цю посаду, і вже сьогодні частина з них розпочала навчання.

“Навчання проходить у Центрі ветеранського розвитку, який створено на базі Вінницького національного технічного університету. Триватиме воно три тижні. Ті, хто успішно його пройде і отримає відповідний документ – буде працевлаштований у Вінницькому міському центрі соціальних служб. На базі цього комунального закладу ми створюємо Сервісний центр помічника ветерана”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, Вінниччина є одним з чотирьох регіонів, де впроваджують пілотний проєкт “Помічник ветерана”. Детальніше про умови участі в проєкті можна дізнатися тут.

Коментарі у Facebook