Агропідприємиці побували у Польщі у межах проєкту “Амбасадори Вінниці”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Днями завершився візит вінницьких агропідприємців до Варшави, де вони побували у межах проєкту “Амбасадори Вінниці”. За ініціативи EU4Business, Клубу Успішної Молоді з Business People Club та за підтримки Вінницької міської ради відбулись навчальні інтенсиви, тренінги та знайомства з іноземними експертами.

Як розповідає начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталія Павленко, учасниками проєкту “Амбасадори Вінниці” стали представники десятьох місцевих компаній, орієнтованих на експорт. В межах проєкту вони не лише взяли участь у бізнес-візиті до Варшави, а й відвідували навчальні вебінари та отримували індивідуальні консультації з експорту.

“Всі учасники проєкту отримали можливість налагодити нові ділові контакти з польськими бізнесменами, а також отримали детальні роз’яснення, в якому напрямку рухатися, щоб вийти на нові ринки збуту продукції, – зауважила Наталія Павленко. – У Варшаві ми побували на заводі, де переробляють овочі та фрукти в готову продукцію – компоти, джеми, заправки для страв тощо. Основним споживачем виготовленої продукції є польський ринок. Саме одна із таких ідей: вирощування, переробка та збут готової продукції з овочів, закладена у заходах нашої Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки і ми обовʼязково це реалізуємо в подальшому. Для нашої громади дуже важливим є можливість наповнити внутрішній ринок продукцією місцевих виробників, адже це розвиток доданої вартості всередині країни”.

Окрім того, делегація з Вінниці мала зустріч з віце-президенткою Польсько-української господарчої палати Ельжбєтою Бодіо, членом правління Мазовецького воєводства Яніною Євою Оржеловською, а також побували на місцевих підприємствах з ознайомчими екскурсіями. Крім того, взяли участь в дискусії “Вихід на Європейський ринок і полиці мереж” з резидентами клубного дому “BIZON”.


Довідкова інформація: Програма міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Коментарі у Facebook