Підопічна вінницького Центру реабілітації “Гармонія” вперше відкрила власну виставку

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Скрапбукінг, квілінг, лепбукінг, колажі, вишивка бісером, малювання олією та олівцями – понад 20 робіт Поліна Кушнір представила на власній виставці, яка відкрилась у Прозорому офісі на проспекті Космонавтів, 30. 13-річна дівчина, клієнтка Вінницького центру реабілітації «Гармонія», малює з дитинства. Дівчинка з інвалідністю творить дива пензлем, фарбами та своєю фантазією. Власну виставку вона відкрила вперше.

Як розповідає сама Поліна та її мама Тетяна, талант юна художниця відкрила ще в 7 років. Тоді і почала активно малювати на уроках мистецтва у школі. За підтримки мами та фахівців, які працюють з Поліною, навички малювання та фантазія дівчинки лише вдосконалюються.

«Першочергово ми не ставили собі за мету досягнути результатів саме в мистецтві. Мета була – розвинути дрібну моторику рук. Так нам порадили в реабілітаційних центрах для дітей з інвалідністю, які відвідувала Поліна. Потім я помітила, що сама чекаю цих робіт, мені цікаво, що доня намалювала цього разу. І так крок за кроком побачили, що є результат, малюнки стають кращими і головне, що Полінці подобається це заняття», – розповідає Тетяна Кушнір, мама юної художниці.

З організацією виставки Поліни допомогли фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та Дитячої точки. Спільно – проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Сім’я Кушнір перебуває на обліку Вінницького міського центру соціальних служб і отримає соціальні послуги. Тож наші фахівці відвідують цю родину. Цікаво, що коли фахівчиня із соціальної роботи вперше прийшов до помешкання Поліни, побачила її роботи і була вражений. Такі красиві картини не можна ховати від сторонніх очей, це мають бачити люди. Так і виникла ідея виставки», – зазначила заступниця директора Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук.

Підопічною пишається і Тетяна Тетер – вихователька по роботі з дітьми з інвалідністю центру реабілітації «Гармонія».

«Поліна з малечку ходить до нас. Ми дуже пишаємося, що вона така талановита, і завжди її підтримуємо. Вона відвідує школу творчості у реабілітаційному центрі, і з нею дуже приємно спілкуватися і працювати», – зауважує Тетяна Тетер.

Поліна Кушнір – переможниця та учасниця конкурсів Всеукраїнського масштабу, володарка одного гран-прі. Проте дівчинка не женеться за нагородами, а просто малює в своє задоволення.


Малюнки Поліни з цікавістю роздивляються відвідувачі Прозорого офісу. Замість розмов серед отримувачів послуг тепер – споглядання мистецтва. Експозиція триватиме до 24 листопада на першому поверсі Прозорого офісу за адресою проспект Космонавтів, 30.

Коментарі у Facebook