У Вінниці пона 5 тисяч громадян імунізувались проти грипу за муніципальною програмою

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Для мешканців Вінницької міської територіальної громади, серед яких і люди зі статусом ВПО, муніципальна програма «Здоров’я вінничан» передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів.
Так, у департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради повідомляють, що станом на 22 листопада у межах цієї програми уже імунізувались  громадян, 5294 вінничан, серед них 1177 дітей. Програма діє у межах ініціативи «Вінничани важливі». Варто наголосити, що дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю вакцинація проводиться безоплатно. Муніципальна програма діє у межах ініціативи «Вінничани важливі».
Попри війну фахівці продовжують підтримувати якість медичної галузі у місті. Це відповідає принципам та пріоритетам Вінницької міської ради, а саме турботі та стійкості.

Лікарі зазначають, що грип – це високозаразне та небезпечне захворювання. Найкращим засобом профілактики проти нього є вакцинація. Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР наголошують, що щеплення проти грипу проводять як дорослим, так і дітям віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань для цього. У тому випадку, якщо дитині віком до 9 років раніше не проводили щеплення проти грипу і не було підтверджених випадків захворювання на нього, слід зробити дві дози вакцини, з інтервалом в один місяць. Всім іншим достатньо буде однієї.


Першочергово рекомендується вакцинуватись наступним категоріям населення, які знаходять у групі ризику:

  • Медичним працівникам;
  • Вагітним жінкам;
  • Особам літнього віку;
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

У департаменті охорони здоров’я ВМР зазначають, що наразі у Вінницькій територіальній громаді імунізація проводиться чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю». Також там наголошують, що вакцинація не дає стовідсоткового захисту проти захворювання, проте вакцинована людина перенесе хворобу в легшій формі.

«Ми закликаємо вінничан імунізуватись проти цього захворювання, оскільки воно є небезпечним та високозаразним і найдієвішим засобом профілактики проти грипу є вакцинація. Проте важливо одразу наголосили, що вакцинація не гарантує того, що людина не заразиться вірусом. Проте, якщо таке станеться, то захворювання пройде у легшій формі та без ускладнень. Тому ми рекомендуємо не нехтувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook