У Вінниці в 2023 році започаткували програму будівництва сонячних електростанцій у комунальних закладах

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Вінниця продовжує слідувати «Зеленому курсу», одним із пріоритетів якого є відновлювальна енергетика. Цьогоріч у Вінниці започаткували програму будівництва сонячних електростанцій у комунальних закладах, яка спрямована на підвищення енергетичної стійкості громади, її енергонезалежності та ощадності. Про це міський голова повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах.

«Першими об’єктами програми стали МКЛ № 3 та Центр матері та дитини, де наразі закінчується монтаж сонячних електростанцій. Декілька цифр: загальна кількість сонячних панелей – 272 шт. (по 555 Вт кожна), річна генерація кожної зі станцій – до 80 тис. кВт. Якщо простими словами, то це дозволить кожному із закладів економити більш як пів мільйона гривень на рік», – зазначив Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що встановлення відновлювальних джерел енергетики також підсилить енергонезалежність Вінницької громади.

«Але важливо й інше: в умовах атак ворога по енергетичній інфраструктурі – це дозволить медичним закладам бути більш енергостійкими та незалежними. Крім того, Вінниця першою в Україні затвердила декларацію про Зелений курс. А відновлювальна енергетика – є одним із її пріоритетів. Працюємо далі», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook