У Вінниці провели психологічний тренінг для дитячих омбудсменів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Для громадського представництва Уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) Вінницької громади, 17 січня, провели психологічний тренінг спрямований на побудову відкритих стосунків серед школярів. Цей захід відбувся завдяки співпраці департаменту освіти Вінницької міської ради спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Мета заходу – ознайомити учнівство з базовими навичками побудови відкритих стосунків між представниками різних груп (ВПО, місцевими жителями, сім”ями ветеранів та тими, хто повертається в Україну після тривалої відсутності), отримання необхідних знань про навички комунікації, врахування інтересів усіх соціальних груп в одній команді, способи зниження напруженості та сприяння розвитку навичок конструктивного розв”язання проблем.


Тренінг проводили спеціалісти Міжнародної організації з міграції (МОМ). До навчання долучилися 22 учні.

Під час заходу школярі взяли участь у різноманітних групових вправах та дискусіях, під час яких вони вивчали важливі аспекти побудови відкритих та здорових стосунків. Тренери з психологічного центру зосередилися на таких аспектах, як емоційний інтелект, емпатія, слухання та виявлення поваги до інших. Однією з ключових ідей тренінгу було встановлення відносин між представниками різних груп. В групах учасники мали можливість порівнювати свої погляди та взаємодіяти з ровесниками з інших шкіл, що сприяло розширенню їх кругозору та формуванню толерантного ставлення до інших людей. Згодом вони поділяться отриманими знаннями зі школярами у своїх закладах освіти.

«Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР. Цього разу робимо акцент на психологічній освіті дітей. Підтримка ментального здоров’я зараз є особливо актуальною, а підтримка один одного – необхідна запорука нашої стійкості та Перемоги», – зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

На думку школярів, виховання соціально-емоційних навичок і толерантності серед молодої аудиторії необхідне у різний час, а у воєнний – поготів.

«Такі заходи необхідні для нашого розвитку. Наша зустріч пройшла досить інформативно і корисно, ми отримали справді практичні знання і покращили розуміння не одразу помітних речей стосовно комунікації та психології людини», – сказала учениця Вінницького ліцею №27 Анна Шевчук.

Нагадаємо, що дитячий омбудсмен Вінниці – це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах – всюди, де потрібно адвокувати та захищати права дітей.

Коментарі у Facebook