У Вінниці відбудеться презентація книги «Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Музей Вінниці запрошує усіх бажаючих на презентацію книги «Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст.: дослідження, публікація актів візитацій».
Це двотомна праця, написана провідним науковим співробітником закладу Арсеном Зінченком у співавторстві із заступником директора Державного архіву Вінницької області, кандидатом історичних наук Олександром Петренком.

Як повідомляють у Музеї Вінниці, перший том присвячений історії Вінницького унійного деканату, тобто адміністративного округу у структурі греко-католицької церкви XVIII століття. Дослідження охоплює історії парохій і церков, які входили до Вінницького деканату, біографії священників, особливості їхнього правового статусу тощо. Другий том цієї праці складається з актів візитацій парохій Вінницького деканату за 1720-1790 роки.


Історики уточнюють, що візитаціями називали практики ревізії та інспекції церковного майна. «Відповідно акти візитацій парохій Вінницького деканату дають змогу дізнатися більше про матеріальну сторону діяльності тогочасних унійних церков. У книзі подано як оригінальний текст польською мовою, так і переклад українською», – зазначили у Музеї Вінниці.

Презентація книги за участі обох авторів відбудеться завтра, 23 січня, у приміщенні Музею Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Початок о 15:00. Вхід вільний.

Коментарі у Facebook