Допомога бізнесу для підтримки економічної стабільністі в громаді: хто отримає часткову компенсацію відсотків

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Навіть у період війни вінницькі підприємці продовжують активно розвивати свої бізнеси, створювати нові робочі місця та втілювати інвестиційні проекти. З метою підтримки бізнесу та забезпечення економічної стабільності у громаді, Вінницька міська рада використовує різноманітні інструменти підтримки. Один із таких інструментів – Порядок компенсації відсотків за отриманими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету. Сьогодні, 16 травня, під час засідання виконавчого комітету було затверджено перелік учасників, які подали документи на участь у цій програмі у 2024 році.


Як розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, відповідний Порядок діє у громаді з 2018 року. Він передбачає механізм компенсації відсотків за користування кредитними коштами, залученими у банках на розвиток підприємницької діяльності.

«Стабільна робота економіки – це основа мілітарної безпеки України. Тому Вінницька міська рада продовжує активно підтримувати роботу бізнесу та стимулювати його до розвитку. Власне, основною метою такого інструменту підтримки, як часткова компенсація відсотків за залученими кредитами, є здешевлення вартості залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва, детінізація економіки громади, створення нових робочих місць та, як результат, розвиток малого та середнього бізнесу. У першому кварталі цього року маємо шість субʼєктів господарювання, які вирішили скористатися такою можливістю. Вони працюють в різних галузях – оптова торгівля, будівництво, харчова промисловість тощо», – зазначив Максим Мартьянов.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook