2000 респіраторів отримали лікарні Вінниці від фонду “СтопВірус”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

23 березня, 2000 засобів захисту отримали медики Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги. Також 500 респіраторів передали до міського пологового будинку №2 . Усе медобладнання для лікарень міста закупили за власні кошти Володимир Гройсман та Сергій Моргунов.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради

Вже завтра очікується надходження ще півтори тисячі засобів захисту для медичного персоналу завезуть до міської лікарні швидкої медичної допомоги.

“На сьогодні така допомога вкрай необхідна для медичних працівників, які виїжджають на виклики. Такою маскою-респіратором можна користуватися в межах двох годин, а потім потрібно замінювати на нову. Респіратор ефективніший за рахунок того, що тут кращий захист медичного працівника, вона має більшу щільність і кращу якість. Всі 120 бригад, які є у вінницькій області, всі медичні працівники отримають таку маску-респіратор“, – розповідає директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза.

Також він зазначив, що сьогодні центр має в резерві 35 тисяч медичних масок. Разом з тим, ці одноразові засоби потребують частої заміни, і в період епідемії будуть надзвичайно швидко розходитись. Тому запаси потрібно поповнювати постійно і швидко.

Директор КНП «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2» Анатолій Фесун розповів, що для працівників закладу передали більше 500 респіраторів.

” Ми сьогодні отримали досить цінну допомогу, вона є і дієвою, і своєчасною, тому що заклад працює напружено. Ми знаємо, що створено фонд «СтопВірус» у «Подільській громаді», до якого долучаються меценати, люди доброї волі, які допомагають. І це на сьогоднішній день дуже своєчасно”, – ділиться враженнями Анатолій Фесун.

За словами голови наглядової ради “Подільської громади, на базі якої було створено ініціативу “СтопВірус”, Андрія Дручинського в найближчі дні фонд буде здійснювати закупку медобладнання за зібрані кошти.

Нагадаємо, раніше лікарням Вінницької області передали 86 карет “швидкої”, які закупили за сприяння урядової програми Володимира Гройсмана

Коментарі у Facebook