Майстерклас з виготовлення флікерів для юних клієнтів Вінницького центру реабілітації «Гармонія»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 червня у Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк пройшов майстерклас з виготовлення флікерів – світловідбивальних елементів. Діти та молодь з інвалідністю зможуть почепити його на одяг, рюкзак або крісло колісне, щоб бути видимим у темноті. Майстерклас відбувся у співпраці з бібліотекою-філією № 8.

«У нас є договір про співпрацю з бібліотекою-філією № 8. Вони запрошують клієнтів центру реабілітації “Гармонія” на заходи до себе, а також щомісяця приходять до нас, щоб провести цікаві літературні події або майстеркласи. Така соціально-культурна активність потрібна нашим клієнтам для всебічного розвитку», – зазначила соціальна педагогиня закладу Оксана Крижанівська.

Майстерклас з виготовлення флікерів провели працівники бібліотеки-філії №8: Тетяна Мартинюк та Олена Бурдейна.

«З центром реабілітації “Гармонія” ми працюємо з січня 2024 року. За цей час встигли організувати поетичний вечір клієнтки закладу, молодої поетеси Марії Остапенко, також провели літературний захід з поезією Юрія Прокопенка, влаштували захід до Всесвітнього дня чаю. А сьогодні вирішили усі разом зробити флікери, адже люди мають залишатися в безпеці й бути видимими у темний час доби, коли діють відключення світла», – розповіла Тетяна Мартинюк.

Флікери виготовили у вигляді брелока з фетру. Світловідбивальний елемент зробили у вигляді тваринки: кота або собачки на вибір.

«Для світловідбивача я обрала собачку. Вдома у мене живуть три собаки, це мої найкращі друзі. Флікер потрібен для безпечного пересування у темряві, він допоможе бути видною для водіїв у темну пору», – говорить 17-річна Софія Андрієвська.

Загалом у майстеркласі взяли участь майже 10 клієнтів центру реабілітації.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook