«Літні пришкільні табори у Вінниці стали чудовою можливістю для дітей провести час весело, пізнавально та з користю для здоров’я»: завершили роботу літні пришкільні табори

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Музеї, вистави, концерти, спортивні ігри та нові знайомства. Для 4 440 дітей Вінницької громади, які відпочивали у таборах з денним перебування на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти, початок цих літніх канікул став незабутнім. Департамент освіти Вінницької міської ради та заклади освіти, на базі яких діяли пришкільні табори, організували активний та цікавий відпочинок.

У червні 31 табір прийняв 4 440 школярів. У літніх пришкільних таборах відпочили діти різних соціальних категорій, зокрема:


– 16 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування;

– 884 дітей учасників бойових дій;

– 37 дітей загиблих та зниклих безвісти Захисників та Захисниць України;

– 471 дитина внутрішньо переміщених осіб;

– 354 дітей з багатодітних сімей;

– 77 дітей з малозабезпечених сімей;

– 58 дітей з інвалідністю.

Вже у серпні табір фізико-математичного ліцею №17 відкриє двері для 60 учнів, які зможуть повправлятися у «фізмат-батлах», додають у департаменті освіти ВМР.

У пришкільних таборах для дітей були розроблені насичені програми зі змістовним дозвіллям. За бюджетні кошти школярі мали можливість відвідати дитячий розважальний центр «Країна мрій».

Окрім цього, проводили різноманітні спортивні заходи, зокрема за участю дитячо-юнацьких спортивних шкіл:

– «Козацькі розваги»;

– «Веселі зарядки»;

– Міжтабірний дитячий турнір з настільного тенісу «Вчимося перемагати» за підтримки ГО «Vinnytsia Volunteer Comunity»;

– різноманітні турніри, естафети тощо.

Також вихованці Міського палацу мистецтв відвідали табори з концертною програмою «Мистецька палітра», що додало святкового настрою та естетичного задоволення вихованцям таборів. Для дітей також проводили інтелектуальні ігри, спрямовані на розвиток мислення та командної роботи: «Брейн-ринг», «Що? Де? Коли?», “Ерудит-квартет». У межах проєкту «Абетка безпеки» представники Патрульної поліції, відділу ювенальної превенції та служби з надзвичайних ситуацій провели з дітьми тематичні заходи, що допомогли дітям краще зрозуміти правила безпеки.

Від Офісу туризму Вінниці протягом табірної зміни організували низку екскурсій по місту. Діти відвідували планетарій, музеї, кінотеатри, театр, зоопарк та туристичні маршрути Вінниці.

Дітям найбільше запам”ятався флешмоб «Ми – українці!», під час якого юні патріоти демонстрували свою любов до України через пісні, танці, вірші та живі артоб”єкти.

Вихованці пришкільних таборів з ліцею № 4 та початкової школи № 5 зустрілися із Захисниками України, які проходять реабілітацію у Вінниці. Учні четвертого ліцею разом з військовими, що відновлюють здоров’я у нашій громаді, поїхали на екскурсію в Подільський зоопарк. Діти мали нагоду подарувати бійцям обереги та висловити свою подяку. Вихованці початкової школи № 5 завітали до Захисників у місцевому закладі охорони здоров’я, пригостили їх смаколиками та підтримали віршами та теплими побажаннями.

«Літні пришкільні табори у Вінниці стали чудовою можливістю для дітей провести час весело, пізнавально та з користю для здоров”я. Насичені програми, різноманітні заходи та зустрічі з військовими зробили цей час незабутнім для кожного учасника. Всі діти отримали безліч позитивних емоцій та нових вражень, які залишаться з ними на довгий час», – підсумувала директорка департаменту освіти ВМР** Оксана Яценко.**

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook