Вінниця в жалобі. Сьогодні прощаються з полеглим Максимом Кошелем – воїном, який загинув на Харківщині

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Кошель Максим Васильвич став на захист рідної країни на початку повномасштабного російського вторгнення. У званні головного сержанта воював у лавах в/ч А1231. Перебував у багатьох гарячих точках війни. Зокрема завдяки його вправним діям усі підлеглі змогли вийти неушкодженими з-під смертельного вогню поблизу села Кринки. Згодом після відновлення сил та здоров”я Максим знову повернувся на передову. Цього разу воював у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, в якій був командиром гранатометного відділення. Загинув воїн 14 червня у бою під містом Вовчанськ. Він практично пожертвував власним життям заради порятунку пораненого побратима.


Максим Кошель народився 5 серпня 1993 року у сім’ї кадрового військового. Тому його дитинство було пов’язане з частими переїздами по гарнізонних містечках. Середню школу закінчив у Миколаєві. Далі було навчання в університеті «Україна» за фахом «Комп’ютерна інженерія». Однак за прикладом батька своє життя також вирішив пов’язати з військовою службою. Після строкового вишколу, який проходив у Президентському полку, продовжив захищати Батьківщину за контрактом. Чимало років охороняв прикордонні рубежі. Втім незадовго до повномасштабного вторгнення чоловік вирішив спробувати реалізуватися й у цивільному житті.

«Але не судилося, – розповідає дружина полеглого Героя Анжеліка, теж військова, яку з початком повномасштабного вторгнення перевели на службу до Вінниці. – Максим одразу рушив на призовний пункт і наполегливо просився до війська. Він був дуже відповідальним і дуже любив рідну країну… На війні чоловік завжди думав про інших. Був надзвичайно добрим та чуйним. І не лише до людей, а й до тварин. Не випадково останнім часом мав позивний Кот. Вдома на нього також чекав пухнастий улюбленець, який зараз не знаходить собі місця, плаче за своїм господарем…»

Церемонія прощання із Максимом розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook