Суд в Росії заочно арештував Володимира Гройсмана та Павла Клімкіна

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Басманний районний суд Москви (Росія) заочно арештував екс-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це пресслужба судів загальної юрисдикції Москви повідомила 2 липня в Telegram, пише Гордон.

Їх звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 Кримінального кодексу РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). У повідомленні зазначено, що політики арештовані на два місяці, причому цей термін відраховується з моменту їхньої екстрадиції на територію РФ або з моменту їхнього затримання в країні-агресорі. Політиків також оголошено в міжнародний розшук.

Слідчий комітет РФ, 25 квітня, висунув Гройсману і Клімкіну звинувачення в тому, що, перебуваючи в складі РНБО, вони підтримали рішення про проведення антитерористичної операції на Донбасі і керували нею.

Окрім колишнього прем’єра та голови МЗС, московський суд заочно арештував також колишнього міністра фінансів України Олександра Шлапака і екс-командувача оперативним командуванням “Захід”, генерала ЗСУ Ігоря Довганя. Їм висунуті звинувачення за тією ж статтею.

Коментарі у Facebook