У Вінниці медики лікуватимуть хворих на коронавірус препаратами проти малярії та ВІЛ/CНІДу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Медики Вінницької області першими в країні розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус. Його затвердили у Міністерстві охорони здоров’я. Це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів. Пацієнтам даватимуть групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад генома вірусу Covid-19 входить частина генома вірусу імуннодефіциту людини.

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації.

Лікарка-інфекціоністка Лариса Мороз розповіла, що сьогодні у світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, тому кожна країна має свій протокол. Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій – заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді.

Протокол створила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету, він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров‘я.

Нагадаємо, що станом на 10 годину ранку 31-го березня у Вінницькій області зафіксовано 36 випадків захворювання на коронавірус.

Коментарі у Facebook