Вінницький народний художній колектив “Радість” підкорив Францію та Польщу: деталі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва повернувся з тритижневого туру країнами Європи. За цей час ансамбль взяв участь у престижних міжнародних фольклорних фестивалях у Франції та Польщі, отримавши незабутні враження та заслужені овації.

Ансамбль «Радість» представляв Україну на таких фестивалях, як «Свято виноградної лози» в місті Діжон, «Вечірні променади» у Шатийон-сюр-Сен та Венаре-Ле-Лом, а також на 25-му Міжнародному фольклорному фестивалі «Вармія та Мазури» в польському Ольштині. За три тижні колектив дав 25 концертів на вулицях старовинних центрів міст, у центральних парках, театрах та амфітеатрах.

На фестивалях були представлені колективи з різних континентів: Мексики, Болівії, Кенії, Грузії, Сенегалу, Франції, Польщі, Сербії, Литви та інших країн. Наші діти з гордістю несли прапор України та з величезним успіхом представляли українське мистецтво.

«Святковий гопак», «Подільські вихиляси», «Розпрягайте, хлопці, коней», «Подільський передзвін», «Лобуряки» та інші танці та українські пісні не залишили байдужими жодного глядача. Після кожного 50-70 хвилинного концерту глядачі бурхливо аплодували, вигукували «браво» та вимагали виконання танців на біс.

На урочистому прийомі в мерії Діжона заступник мера висловив радість з приводу участі українського ансамблю «Радість» з Вінниці. Під час служби за мир у старовинному костелі Діжона наші діти виконали «Ой, у лузі червона калина», викликавши перші овації за весь час служби.

Дні України відбулися в Діжоні та Шатийон-сюр-Сені, де українці, які проживають у цих містах, підготували традиційні українські страви, а учасники ансамблю представили українські народні танці та пісні.

У Венаре-Ле-Лом виступ ансамблю передував великому французькому святу «Дня взяття Бастилії». Концерт пройшов з аншлагом, і після його закінченню глядачі стоячи аплодували нашим дітям. Мер міста підкреслив важливість підтримки України та подякував дітям за популяризацію української культури. В Ольштині ансамбль дав 50 хвилинну програму в старовинному амфітеатрі, зібравши повний зал глядачів. Українці розгорнули прапори та співали разом з ансамблем. Ансамбль також переміг у змаганнях на човнах, отримавши нагороду за перше місце.

*«Як у Франції, так і в Польщі місцеві мешканці вітали наших дітей словами “Слава Україні!” – “Героям слава!”. Це підкреслило важливість їхньої місії та гордість за нашу культуру. Висловлюємо подяку організаторам міжнародних фестивалів у Діжоні, Ольштині та Шатийон-сюр-Сені, культурно-мистецькому товариству Україна – Шатийон-сюр-Сен, Президенту Асоціації VINCO Марії Матохнюк. Дякуємо ЗСУ за можливість танцювати, співати та прославляти Україну по всьому світу. Слава Україні! Героям слава!» – повідомив художній керівник ансамблю Віктор Бойко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook