Увага! Важливо! Ворог активно вербує молодь для скоєння диверсій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Збільшується кількість спроб противника розгорнути мережу орієнтованих на молодь каналів у соцмережах і месенджерах, які закликають до вчинення диверсій та терактів. З метою недопущення залучення неповнолітніх до підривної діяльності спецслужб держави агресора, Міністерство культури та інформаційної політики України проводить інформаційну кампанію, щодо викриття таких спроб противника.

В міністерстві застерігають молодь та їхніх батьків і просять бути пильними, адже вчинення диверсій та терактів веде до невідворотності кримінальної відповідальності за їхнє скоєння. Кримінальна відповідальність згідно з українським законодавством настає з 14 років.

Вказані злочини можуть бути кваліфіковані відповідно до низки статей Кримінального кодексу України, за які передбачені суворі покарання. Зокрема, це можуть бути наступні статті.

Стаття 111 (Державна зрада) – карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Стаття 113 (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) – карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Частина 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) – карається до десяти років позбавлення волі.

Водночас згідно з ч. 3 ст. 111 ККУ громадяни України, які на виконання злочинного завдання іноземної держави не вчинили ніяких дій і добровільно повідомили органам державної влади України про свій зв’язок з ними та про отримане завдання, звільняються від кримінальної відповідальності. Якщо отримали пропозицію скоєння диверсій за гроші чи отримали інформацію про вербування – повідомте поліцію за номером 102 або заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції https://ticket.cyberpolice.gov.ua.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook