Пройшло засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при міській раді: деталі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

28 серпня відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Вінницькій міській раді на чолі з заступницею міського голови Галиною Якубович. Присутні підсумували результати роботи за перше півріччя щодо надання соціального супроводу та соціально-психологічної підтримки людям, які постраждали від війни, а також обговорили запровадження нових послуг для людей з інвалідністю внаслідок війни.

«Проводимо чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. Ми збираємося регулярно, щоб обговорювати питання соціального захисту, які є важливими для нашої громади. Для цього залучаємо представників муніципалітету, громадських та ветеранських організацій, щоб створити комунікаційний майданчик і підсилити нашу спільну роботу щодо соціальної підтримки мешканців громади у воєнний час», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова доповіла про соціальний супровід та соціально-психологічну підтримку членів родин загиблих (померлих) та безвісти зниклих Захисників і Захисниць.

«Департамент соціальної політики продовжує проводити анкетування щодо потреб сімей наших оборонців. Так ми визначаємо, яких послуг вони потребують: освітніх, медичних, юридичних, гуманітарної допомоги або сприяння у працевлаштуванні», – розповіла Валентина Войткова.

Загалом на муніципальні виплати для підтримки сімей полеглих воїнів наразі використали 10,7 млн гривень. Сюди входять кошти на оздоровлення дітей полеглих оборонців, матеріальна допомога сім’ям героїв, в яких діти йдуть до 1-го класу, кошти до Дня пам’яті Захисників України, грошову компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування.

Окрім того, нещодавно розширили перелік муніципальних пільг і гарантій для Захисників і Захисниць, їхніх рідних.

«У нашій громаді захисники з інвалідністю внаслідок війни мають можливість відвідувати комунальний басейн. Для цього ми спеціально ввели у закладі посади реабілітологів. Наразі такою послугою скористалося 12 людей, проте ми знаємо, що в громаді таких людей декілька сотень. Тому закликаємо звертатися та використовувати можливість пройти фізичну та психологічну реабілітацію, оздоровитися», – зауважила Галина Якубович.

Окрім того, Захисники та Захисниці, які мають ампутовані або нефункціонуючі нижні кінцівки, можуть отримати компенсацію за переобладнання авто на ручне керування. Розмір відшкодування – до 35 тисяч гривень.

Також присутні обговорили заходи, які покликані зробити громаду більш енергостійкою. Йдеться про відшкодування для соціально вразливих категорій населення до 40 тисяч гривень за вартість придбаних джерел безперебійного живлення: акумуляторів та інверторів.

«Це допоможе зменшити ризики, пов’язані з можливими перебоями в електропостачанні та забезпечити стабільне і безперебійне функціонування домогосподарств в умовах нестабільної енергетичної ситуації», – говорить Галина Якубович.

Наостанок Валентина Войткова нагадала про те, що продовжується робота з родинами загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Для цього створили дорадчий орган – Раду родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць при міському голові з представників сімей загиблих та Вінницької міської ради. Робота у такому форматі допомагає оперативніше вирішувати важливі для родин захисників питання та залучати їх до процесу прийняття рішень, які стосуються зокрема і поховання наших Героїв та соціального захисту їхніх родин.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook