Знову у скорботі: сьогодні Вінниця прощається із полеглим оборонцем України Присяжнюком Павлом Дмитровичем!

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Павло Присяжнюк добровольцем став на захист Батьківщини на початку повномасштабного вторгнення росії. У званні молодшого сержанта воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка на донецькому напрямку. Під час виконання бойових завдань вирізнявся неабиякою військовою майстерністю та стандартами дисципліни, за що у мінометному батальйоні був призначений командиром підрозділу та нагороджений вищою військовою відзнакою – нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» III ступеня. Свій останній бій оборонець прийняв 8 вересня поблизу міста Гірник Курахівської міської громади Покровського району. Йому було лише 42 роки…

Народився Павло Присяжнюк 4 січня 1982 року на Вінниччині у селищі Сутиски. Та вже невдовзі його родина переїхала у Херсонщину. Там у селі Комишани Павло пішов до школи, а по закінченні 9 класів здобув у Херсонському професійно-технічному училищі фах будівельника. Втім, за цією спеціальністю не працював, а все своє життя присвятив виготовленню друкованої продукції,займаючись версткою в одному зі столичних видань. Останні роки проживав у Вінниці. У Павла залишився син, якому зараз 13 років.

«Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Павло відразу записався до війська, хоча до того жодного досвіду служби не мав. Він вважав захист Батьківщини – своїм обов’язком і жодного компромісу не розглядав, – розповідає дружина полеглого Героя. – Павло був добрим, щирим, відповідальним. Понад усе дорожив нашим сином. Прагнув і робив усе, щоб він виріс справжнім чоловіком та жив у вільній країні…»

Церемонія прощання з Павлом Присяжнюком розпочнеться сьогодні об 11:30 за адресою: Батозька, 12 (колонна зала №2).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook