Голова профільної комісіії з ЖКГ обласної ради закликає передати Вінницяводоканал місту

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вчора, 26 травня міський голова Сергій Моргунов записав відеозвернення до вінничан та виклав його на своїй сторінці у «Фейсбук». У ролику мер висловив своє аргументоване і відверте незадоволення щодо підняття тарифів на воду.

Відео:

Сьогодні, 27 травня, голова профільної комісіії з ЖКГ обласної ради Андрій Ковальов висловив підтримку міському голові та написав на своїй сторінці у «Фейсбук»:

«Поговоримо про вчорашній виступ вінницького міського голови, перспективу підвищення тарифу від Облводоканалу та якісну питну воду для вінничан.
Моя позиція наступна-ніякого підвищення тарифу.

Облводоканал обласне комунальне підприємство. Рішення про можливу передачу на баланс вінницької міськоі ОТГ приймають депутати обласної ради. Як голова профільної комісії ЖКГ четвертий рік наполягаю на передачі на місто цього підприємства ( більше 80% абонентів цього підприємства є абонентами міста Вінниці, потенціалу модернізації ( гроші, інвестиційний клімат … ) для зміни технології очистки та заміни мереж в області не має. Це питання політичне, бо частина депутатів грається в питання «хочемо не хочемо передавати». Нажаль заручниками є мешканці міста Вінниці. Щодо позиції міського голови, знаю він підтримує передачу і відповідний проект рішення був прийнятий на сесії міськоі ради. Тарифи затверджує НКРЄКП не місто і не область. Це якщо коротко. Доречі я особисто четвертий рік наполягаю на проведенні якісних незалежних аудитів на підприємствах монополістах міста та області, але це вже інша історія…
І ще одна дуже важлива деталь, усі дочірні підприємства ( районні водоканали ) ми вже давно передали з балансу обласної ради на баланс відповідних громад.
З приводу можливого підвищення тарифу: на останній зустрічі керівництво Облводоканалу запевнило мене як голову профільної комісії, що тариф є рентабельним для підприємтсва.»

Коментарі у Facebook