Молодь Вінниччини допомагає відновити та зберегти лісові екосистеми. Всього юнаків та дівчат 7 тисяч

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницькі лісівники активно займаються еколого-просвітницькою роботою. На базі держлісгоспів області нині функціонує 50 учнівських лісництв, членами яких є майже сім тисяч учнів. Вже традиційними стали зустрічі, екскурсії, трудові акції з юними лісівниками. Такі заходи завжди викликають позитивні емоції у дітей та дорослих, допомагають підростаючому поколінню з дитинства ставитися до лісу з любов’ю.

Нещодавно вихованці Сумівського учнівського лісництва «Юні друзі лісу» разом із учителькою біології Бабій І.В. завітали до Сумівського лісництва ДП «Бершадський лісгосп» (директор –  Краснєєв М.В., головний лісничий – Сташенко В.А., лісничий – Гуз В.А.)

 Тут функціонує вольєр для напіввільного утримання мисливських тварин, де проживають олені, лані, дикі свині, муфлони. Щоб затишно і ситно було звірині взимку, лісівники вирощують на сільгоспугіддях кукурудзу, кормові буряки, заготовляють сіно. Щороку учні долучаються до заготівлі кормів для зимової підгодівлі диких тварин. Ось і цього разу школярі залюбки допомагали збирати врожай кормових буряків.

Після продуктивної праці цікаву пізнавальну екскурсію дендрарієм Сумівського лісництва провів помічник лісничого Шевченко В.М. Тут вирощують чимало рідкісних рослин: магнолію, тюльпанове дерево, сосну Веймутова, бересклет, піраканту, туї різних видів та багато інших. Юні лісівники мали змогу поповнити свої знання про світ дерев, кущів та насолодитися красою осінньої природи. 

Також ознайомилися школярі з новими методами вирощування дуба звичайного – головної лісоутворюючої породи Вінниччини. Цьогоріч у Сумівському лісництві розпочато вирощування посадкового матеріалу дуба звичайного у контрольованому середовищі. Юні природолюби з захопленням слухали розповідь лісівників про те, як вирощують сіянці з закритою кореневою системою, на власні очі побачили такі рослини.

А на завершення дня – світлини на згадку про прекрасне і корисне, цікаве, пізнавальне, про світ природи  і лісу, що оточує нас.

Такі візити дарують щирі, позитивні емоції, вчать любити ліс, дбати про його мешканців та допомагають юним лісівникам виростати справжніми друзями лісу.

Коментарі у Facebook