У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці відбулись урочисті заходи присвячені проводу призовників міста до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.  В приміщенні 60-го Будинку офіцерів для юнаків та їх близьких влаштували святковий концерт. Майбутніх військовослужбовців привітали представники обласного та міського військкоматів, а також Вінницької міської ради. 125 хлопців відправляться на обласний збірний пункт 8 жовтня.


Про це повідомляють у спільноті ‘Крила України’ на Facebook.

Урочисто проводжали хлопців, які виявили бажання виконати свій громадянський обов’язок, відслуживши строкову військову службу. Усі вони були визнані гідними цього й здоровими у фізичному відношенні.

125 вінничан цієї осені поповнять лави Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту. Разом із ними до Будинку офіцерів завітали батьки, дружини й кохані дівчата, а ще – кілька сотень старшокласників та студентів Вінницьких шкіл, ліцеїв, гімназій, училищ, коледжів, технікумів та вишів.

‘Це – запланований захід військово-патріотичного виховання допризовної молоді, який у нас уже став традиційним. Сьогодні крім допризовників тут знаходяться юнаки 1992-1999 років народження – патріотично налаштовані хлопці, які самі бажають служити, які не ховалися від повісток і йдуть до війська свідомо’, – пояснює заступник Вінницького міського військового комісара – начальник відділення комплектування Вінницького ОМВК підполковник Ігор Ліщук.

Як повідомили у військкоматі, перша відправка призовників на обласний збірний пункт відбудеться вже 8 жовтня. Крайня запланована на 30 грудня – це буде фінал призовної кампанії «Осінь-2019». Також відповідальний за призов офіцер розповів, що близько половини нинішніх новобранців на момент отримання повісток уже були працевлаштовані. Тож на час строкової служби за ними зберігатиметься робоче місце й вони отримуватимуть середню заробітну платню.

‘Тут зібралися найбільш вмотивовані молоді люди Вінниці. І найголовніше, у чому я хочу запевнити їхніх батьків, це те, що жоден із них не служитиме у районі проведення операції Об’єднаних сил. Усі вони потраплять до частин забезпечення життєдіяльності Збройних Сил та інших військових формувань України’, – зауважує Вінницький міський військовий комісар полковник Олександр Данилюк.

Також із початком виконання конституційного обов’язку із захисту територіальної цілісності та суверенітету України новобранців привітав начальник оборонного відділу Вінницької міської ради Станіслав Музиченко. Напутні слова молодому поколінню захисників сказали ветерани російсько-української війни. Священик благословив їх на ратну службу, а військові митці Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил та учасники колективів художньої самодіяльності Вінницького міського Палацу мистецтв подарували присутнім прекрасний концерт на згадку про сьогоднішній день.

У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)
У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)
У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)
У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)
У Вінниці до війська урочисто провели 125 новобранців (Фото)

Коментарі у Facebook