Болюче питання: на Вінниччині розпочалося велике скорочення у РДА

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З 1 жовтня на Вінниччині розпочали процес скорочення посад у районних державних адміністраціях. Відповідне рішення прийняв ще уряд Гройсмана. Всього у регіоні скоротять 1040 одиниць посад. 

19 червня Кабінет міністрів затвердив постанову № 746 змінений додаток до постанови КМУ “Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій” від 25 березня 2014 р. № 91. Згідно неї урядовці схвалили скорочення до 1 січня 2020 року штату районних державних адміністрацій практично на 50%. 


Початок процесу скорочень на Вінниччині анонсували 17 вересня під час робочої нарада у Вінницькі ОДА з головами райдержадміністрацій, керівниками структурних підрозділів та профільних департаментів. Процес мають закінчити до 1 січня 2020 року, тому що після цього їх фінансування державою не передбачено. 

Всього у Вінницькій області зменшення відбудеться  на 1040 одиниць (посад – ред), що складає 33,4% від загальної кількості. В тому числі скорочено апарат на 50% (Із 807 до  404). Структурні ж підрозділи скоротять на 637 одиниць (на 27,6%). 

За словами керівника апарату облдержадміністрації Валерія Бойка, певні підрозділи в РДА можуть об’єднати в один. Кого скорочувати мають вирішити в самих райдержадміністраціях.

Як розповіла редакції сайту Vinbazar.com голова обласної організації профспілки працівників державних установ Любов Ковальчук, скорочення штату пов’язане з утворенням об’єднаних територіальних громад, які переймають на себе повноваження певних підрозділів райдержадміністрацій. У профспілці лише рекомендуватимуть на посади в ОТГ брати тих працівників, які потраплять під скорочення. На думку Ковальчук, в першу чергу звільнятимуть працівників пенсійного віку. 

Всього на Вінниччині згідно нового плану реформування адміністративно-територіального устрою регіону планують створити 56 об’єднаних територіальних громад. 

В свою чергу керівник апарату Вінницької районної державної адміністрації Людмила Орловська, в спілкуванні з редакцією Vinbazar.com зауважила, що перевести людей на роботу в ОТГ неможливо, тому що в них власні сформовані штати, а всі посади обіймаються згідно відкритих конкурсів. За яким принципом відбуватиметься скорочення безпосередньо у Вінницькій РДА, чиновниця відповісти відмовилася, лише зазначили, що виконуватиме розпорядження обласної державної адміністрації, де затвердили граничну чисельність працівників.  

Вінницька РДА

Згідно даних Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості, станом на 23 вересня у Вінницькі області залишаються 2092 актуальних вакансій

Коментарі у Facebook