У Вінниці близько 20:00 водій маршрутного таксі наїхав на 10-річну дитину на самокаті.

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці 15 серпня близько 20:00 водій маршрутного таксі наїхав на 10-річну дитину на самокаті. Подія сталася на Українському провулку. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Згідно з повідомленням, у хлопчика в результаті зіткнення з’явилася політравма (сукупність травм, які характеризується значними змінами структури та функції органів і систем органів), переломи та забої різних частин тіла. Дитина госпіталізована.

За інформацією слідства, 48-річний водій маршрутного таксі на провулку Українському, перебуваючи не на маршруті, виконуючи маневр повороту, допустив зіткнення з хлопчиком на самокаті, який рухався по тротуару.

Автомобіль Mercedes-Benz помістили на арештмайданчик. Вмісту алкоголю в крові водія не виявили.

Слідство розпочало кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, на початку місяця, 2 серпня на Вінниччині 10-річна дитина на електросамокаті потрапила під колеса автівки. У Брацлаві 10-річний хлопчик потрапив під колеса автівки.

У поліції нагадують батькам правила безпеки дітей на дорозі:

• перетинати проїзну частину дороги можна лише у встановлених місцях, упевнившись у відсутності транспорту на нерегульованому пішохідному переході, та виключно на дозволений сигнал світлофора — на регульованому;

• не гратися поблизу проїздної частини дороги;

• не виїжджати дітям до 14 років на дорогу загального користування на велосипеді, самокаті, моноколесах, гіробордах, до 16 років – не сідати за кермо мопеда;

• закріпіть на одязі своїх дітей світловідбиваючі елементи – це зробить їх помітними для водіїв в умовах обмеженої видимості.

Коментарі у Facebook