Цієї осені зростуть ціни на комунальні послуги

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Після старту опалювального сезону, порівняно з минулим роком, платіжки збільшаться на 35-50%. Таке рішення було ухвалене діючим Урядом. Про це повідомляє Главком.


Електроенергія:
За новими тарифами українці платитимуть за електрику з 1 жовтня по 30 квітня по 1,44 за кВт-год, якщо споживають не більше 250 кВт-год. На все, що вище – застосовуватиметься тариф 1,68 за кВт-год.
Газ:
Середня ціна від постачальників газу в різних регіонах коливається від 7,8 до 8,99 гривні. Дорожчий газ в Одесі, Полтаві, Хмельницькому, Чернівцях, Житомирі та Херсоні.
Однак при формуванні тарифів на тепло для населення повинна бути врахована фіксована ціна природного газу – 7,96 за кубометр. Ця цифра не містить оплату за транспортування газу.
Тепло:
На гарячу воду й тепло експерти прогнозують зростання цін, в середньому, на 30-40%.
Як повідомляється у Київтеплоенерго, вартість гігакалорії тепла складе від 2151,77 до 2433,90 грн/м кв.ціна залежить від типу приєднання будинку. У жовтні платіжки за квартиру в 50 кв.м обійдуться в середньому тільки за опалення у 2,5-2,7 тисячі гривень. У багатьох містах України планують підвищення тарифів – в середньому від 50 до 75%.
Тариф на гарячу воду складе приблизно 109,55-122,17 грн/м куб.
Інші послуги:
Платіжки на послуги з вивезення сміття, квартплату й холодну воду. В середньому збільшаться на 300-500 гривень.
До слова, із 1 жовтня тарифи на опалення в Україні можуть вирости до 40%, але це не полегшить, а посилить системну кризу в теплоенергетиці, вважають в асоціації «Укртеплокомуненерго».

Коментарі у Facebook