Для кого МОЗ запровадить обов’язкову вакцинацію?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

МОЗ України запровадить обов’язкову вакцинацію від COVID-19 відповідним наказом для чиновників і працівників навчальних закладів. Про це повідомив під час засідання уряду вчора, 22 вересня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що вони пропонують розпочати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень від COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.
Він зазначає, що такий підхід передбачає чинне законодавство. “Стаття 12 закону про захист населення від інфекційних захворювань передбачає, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи подальшого розповсюдження ними інфекційних захворювань, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань”, – сказав Ляшко.
Міністр додав, що у квітні цього року Європейський суд з прав людини підтвердив положення нашого національного законодавства, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Коментарі у Facebook