«Щоб Вінниця не стояла в заторах». Який алгоритм дій комунальників під час негоди?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вночі з 27 на 28 грудня у Вінниці пішов сніг. Опади тривали всю ніч, сніжить й зранку. Комунальники з 2 години ночі прибирають місто від снігу та посипають протиожеледною сумішшю дороги та тротуари.

Про це повідомляє Департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.

«З трьох годин ранку у вінницьких  дворах працює 21 одиниця техніки. А з 6 години ранку сніг прибирають та посипають доріжки протиожеледною сумішшю 300 двірників», – зазначив директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман. 

До роботи приступили 42 снігоочисні автівки та 186 працівників.

Алгоритм роботи в умовах, коли постійно йде сніг.

В першу чергу зосереджуємо увагу на магістральних вулицях, якими рухається громадський транспорт. 

Всю ніч посипали дороги протиожеледними матеріалами, щоб сніг не утрамбовувався на асфальті і не створювалась льодова кірка. Згодом на покритті утворюється «каша», яку потім згорне спецтехніка.🌨 

Поки йде сніг не доцільно кидати всі сили на розгортання, бо через 15 хвилин на асфальті така сама ситуація. Тому вночі по визначених маршрутах, по магістральних дорогах і тротуарах, техніка з відвалами і щітками пройшла по три рази. Але здебільшого працювали по посипці.

Більше уваги приділили спускам і підйомам.

Основна активність снігорозгортаючої техніки розпочнеться після того, як снігопад завершиться.

«Враховуючи такий рясний снігопад, ми будемо приводити до ладу вулиці міста і приєднаних територій. Для цього є всі необхідні засоби. Нагадаю, що у разі несприятливих погодних умов прибирати Вінницю від снігу може 90 одиниць спецтехніки, – сказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрій Семенюк. – А на Новий рік знову ми знову очікуємо погіршення погодних умов – синоптики прогнозують замерзаючий дощ. Тож вже зараз будемо відпрацьовувати наш алгоритм дій на таку погоду».

За словами керівника Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, сьогодні, 28 грудня, у Вінниці прогнозується сніг, хуртовина, ожеледиця. Температура вдень 3-5 градусів морозу. Пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Завтра, 29 грудня, прогнозується без істотних опадів, температура вночі 7-12 градусів морозу, в день 1-6 градусів морозу. 

Як розповідають у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради, починаючи з ночі, 42 одиниці техніки очищають місто від снігу та посипають протиожеледною сумішшю дороги, тротуари, зупинки громадського транспорту. Залучено 186 працівників. Роботи продовжуються.

Коментарі у Facebook