Україна здобула “золото” в останній день Паралімпіади-2022. Це остання нагорода українців

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Збірна України здобула останню медаль на Паралімпійських іграх у Пекіні. Відбулося це в заключному виступі у лижних перегонах – відкритій естафеті.

Відкрита естафета – один із стартів у лижних перегонах з тривалістю у 2.5 км кожен етап. У гонці можуть брати участь як чоловіки, так і жінки, причому один спортсмен може пробігти навіть два етапи.

Від України участь у відкритій естафеті на Паралімпіаді-2022 брали Дмитро Суярко (клас із порушенням зору), Григорій Вовчинський (клас стоячи), Василь Кравчук (клас сидячи) і Анатолій Ковалевський (клас із порушенням зору). І у цьому складі українці вибороли “золото”.

Майже усю гонку Україна йшла у топ-3. Етап Григорія Вовчинського Україна завершила першою, тоді як перед заключним опустилася на четверту позицію.

І все ж Анатолію Ковалевському вдалося вибороти “золото” Паралімпіади-2022. На останньому колі він випередив представника Франції, і перетнув фінішну лінію першим.

У змішаній естафеті, яка відбулася перед відкритою, Україна також претендувала на медаль. Але у підсумку посіла лише четверте місце.

Виступ у лижних перегонах став останнім для України на Паралімпіаді-2022. За два дні до цього українські параатлети припинили виступи у біатлоні, ставши переможцями медального заліку у цьому виді спорту.

Коментарі у Facebook