Сергій Моргунов: «Весь цивілізований світ має об’єднатися, щоб не допустити повторення Чорнобильської трагедії»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні — 36-та річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції. І досі відчуваються наслідки найбільшої техногенної катастрофи. Цього року через окупацію ЧАЕС російськими військами над світом нависла загроза повторення трагедії планетарного масштабу. Про це написав на своїй фейсбук-сторінці та у телеграм-каналі Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Очільник міста зазначає, що Чорнобиль, Енергодар і російське «можем повторить» жахає своїм безумством.

«36 років тому радянський режим намагався все приховати – і в першу чергу від власного народу, піддавши сотні тисяч людей смертельній небезпеці. Сьогодні путіну не вдасться уникнути покарання за злочини», – переконаний Сергій Моргунов.

Він нагадав, що тоді у боротьбі з “мирним атомом” живим щитом проти радіації стали ліквідатори – героїчні люди різних професій, з різних міст і сіл.

«Сьогодні українцям доводиться протистояти ядерному тероризму «руського міру». І весь цивілізований світ має об’єднатися заради безпеки і заради життя. Радіація не розрізняє кордонів. У пам’ять про жертв Чорнобиля і в ім’я усіх наступних поколінь наше завдання – більше ніколи не допустити катастрофи», – наголосив міський голова.

Коментарі у Facebook